1. hıçkırık göğüs duvarında, diyaframda, boyunda ve boğazda yer alan bir dizi kasın aniden ve aynı şekilde kasılmasıyla oluşan bir reflekstir.

    nefes alıp vermeyi kontrol eden iki ana sinirden birinde meydana gelen bir spazm bu kasların kasılmasına ve ani bir şekilde soluk alınmasına neden olur. yaklaşık 35 milisaniye sonra, boğazın arka kısmında yer alan bir doku (epiglottis) hava yolumuzun üst kısmını kapatır. ani bir şekilde soluk almamızın ardından nefes borumuzun kısa süreliğine kapanması "hık" sesinin çıkmasına neden olur.
  2. bir süre sonra alıştığınız, hiç geçmesin istediğiniz olay.
    "hık,hık"
  3. iş görüşmesinde başınıza gelebilecek kötü olaylardan bir tanesidir.
  4. yeni öğrendim alerjik tepkilerden biriymis.
  5. benim bildiğim vücudun oksijen-karbondioksit dengesini kuramaması yüzünden oluşan hadise...

    bu yüzden nefesimizi tutup 10'a kadar sayıyoruz filan...

    ya da biri beni kandırdı herhalde bu bilgi ile...
  6. frenik sinire bası(aşırı ve hızlı yemek gibi) veya uyarı sonucu oluşan diyaframın kasılması sonucu havanın ses telleri arasındaki açıklığın istem dışı kapanması ile gerçekleşen ani soluk alımı ve bu sırada bir sesin dışarı çıkmasıdır. tıp dilinde singultus denir. nefes tutmak işe yarayabileceği gibi bir torbaya nefes alıp vermek oldukça yardımcıdır. düzenli olarak kendi nefesinizi alıp vererek soluduğunuz havadaki karbondioksit konsantrasyonun artmasıyla solunum merkezi uyarılır. 1 aydan uzun sürmesi durumunda kronikleşmiş demektir.
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/82/81/60/82816034c9495f0d6b4f8fbe7a80ecc2.jpg
    vagus