1. gözlerimizin sağa sola hareket etmesini sağlayan kaslar vardır ve bu kaslar çalıştıkça gelişir.bu aynen kol kası gibidir aslında.ne kadar çok ağırlık çalışırsan kasın o kadar gelişecek zamanla aynı ağırlık sana hafif gelmeye başlayacaktır..

    işte hızlı okumanın da temelinde bu mantık var.göz kaslarını geliştirmek ve görebildiğin alanı genişletmek.bunu yaparken de fotografik hafızayı kullanmak..yani kelime kelime değil öbek öbek görmeye çalışmak..

    hızlı okuma konusunda kendimizi geliştirebilmemiz için çeşitli egzersizler ve kurslar mevcut.ben kendi halimde egzersiz yapmaya çalışırım arada fakat çok verim alamadım.kurslar konusunda da çok çeşitli yorumlar mevcut internette.araştırıp bulabilirsiniz.

    ben hızlı okuma alışkanlığını geliştirecek en iyi yöntemin çok kitap okumak olduğunu düşünenlerdenim.
  2. bu sıcak havalarda kitap okurken ölmeden önce koltuktan kalkmam gerekiyor.

    varsa bir bileni kırmızılandırsın diyorum.
  3. ben buna bir yetenek olarak bakıyorum, çok okumayla gelişecek. normalde algılamam çok geç oluyor bir konu dinlerken. çok sindirerek dinledikten sonra anlayabiliyorum.
    ama çok hızlı okuyabiliyorum. kitap okumanız ne kadar çok artarsa okumanız da hızlanıyor. çeviri yapan programlar gibi düşünün kendinizi. aynı şeylere ne kadar denk geliyorsanız artık gözlerinizle hızlı ilerleyebiliyorsunuz.
  4. tam olarak gerçekleştiremediğim ama ucundan kıyısından becerebildiğim eylem.

    öss zamanı hatta ales'te de kocaman paragrafları leblebi gibi yutar okurdum.

    arada bilgi maksatlı, kurgu olmayan, makale gibi şeyler okurken zorlansam da roman, hikaye vb. söz konusu ise çok daha iyi gidiyorum.

    örneğin, 15 dakikalık bir servis yolu boyunca, ortalama 10 ila 15 sayfa okuyabiliyorum ve anlıyorum da.

    üstteki yoruma katılıyorum, ne kadar çok okursanız o kadar akıcı ve etkili okursunuz, hızınız artar.
  5. taşıma suyla değirmen dönmez arkadaşlar, yukarıda bahsedilen kasları geliştirmek için hareketten fazlasi, okuma ve anlama çalışması yapmanız lazım. özetle okuyun evladım, okuyun. okumaktan bir zarar gelmez.