1. J.K. Rowling veya Warner Bros'la bir ilgisi olmadığını belirten, online bir Hogwarts. Yıllar önce buraya üye olmuştum.Üye olduktan sonra online bir davetiye alıyorsunuz. İnanılmaz tatlı.
    giriş için
    Dersler için gerçekten bir şeyler okuyup yazmanız gerekiyor. Ben daha ilk yıldan bıraktım okulu.
    İlk sene için 7 ders; Astronomy, Charms, Defense Against Dark Arts, Herbology, History of Magic,Potions, Transfiguration mevcut. Derslere istediğiniz zaman kayıt olabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla deadline yok. Mesela Astronomy dersi 9 haftalık, her hafta assignmentlar mevcut. Professorunuz tarafından notlanıyor yazdığınız şeyler.
    Tam yaz dönemi boşlukta yazılası bir site.
    4 yıldan sonra farklı kariyer seçenekleri var. Auror, Cosmology, Healer,Magical Theory, Magizoology,Political Studies, Professor Studies, Seer, Yore Lore olabilirsiniz.

    Dahası Chocolate Frog cardları var. Hogwarts Libraryden kitap okuyabilir yada kendiniz yazabilirsiniz.

    Kısaca tam bir geek mekanı.
  2. işin sonunda ciddi bir kazanım elde ediliyor olsa, ben o dersleri ciddi ciddi okur quizleri yapardım. ama profesör olarak görülen şahıslar kendileri zaten fanboy takımından olduklarından üye olup inceledim ve kararım odur ki uğraşılmaz.
    ha resmi mecralarda bir ağırlığı olsaydı bak o zaman tersini düşünürdüm. o evrende olup o dersleri alabiliyor olmak da eğlenceli bir şey olabilirdi.

    1. yıl astronomi neymiş diye girip enroll dedim. kızcağız anlatmış bir şeyler. çarşamba gecesi ders yapacakmış. bir baktım 1. ders quizi diyor. ulan tanıtım dersininin quizi mi olur dedim sorulara baktım. ciddi ciddi yazılan şeyi okumuş muyuz onu merak etti galiba. dersler ne zaman diye bir soru bile vardı. acayip...
    ilk dersin quizinin olmasını da ilk defa görmüş oldum. bir yaşıma daha girdim.

    ne boş beleş vaktim varmış arkadaş. lineage oynayayım pwi oynayayım. ne işim var buralarda bu kadar vaktim varsa benim?