1. diplomatik nezaketsizlik göstermiştir. öte yandan istenerek sürdürülen gerginlik genel seçim öncesi hollanda ve referandum öncesi türkiyede kontrollü atmosfer sağlamaktadır. dünyanın çivisi çıkmış.
  2. şu an aşırı öfkeli olduğum ülke. kendi çapımda ben de protesto uygulayacağım. bu itibarla, ah ulan (bkz: wesley sneijder) ! sakın karşıma çıkma yoksa çok pis dayak yerim.
  3. tropik ülkelerle dalaşın, şöyle mango, muz sıksın, hindistan cevizi kırsınlar, aleo vera sürsünler birbirlerine, ananas kemirsinler
  4. iktidarda olan partinin her seçim öncesi gerginlik yaratıp psikolojik yönden oylarını arttırmaya çalışması ile gerçekleşen bir durumdur. barzani gelip burada ki insanlara miting yapacağım dese bizimkiler tabii paşam buyur gel yap mitingini mi diyecek allasen.

    olaylara tek taraflı bakmamayı öğrendiğimiz gün biraz daha iyi anlaşılabilecek bazı şeyler.
  5. daha ne kadar kötü olabilir ,dediğim anlarda daha da kötüsünü görüyoruz ..
    rusya ile olan kriz almanya ve ardından gelen hollanda buna ek hollanda'yi destekleyen fransa müslüman sevmeyen abd derken ülkenin hali ortada ..
    hollandalı turistlerimiz ,olay patlak verir vermez otellerinden çıkıp, ülkeyi terketmis durum vahim ha unutmadan; daha ne kadar kötü olabilir ki
    belit
  6. yuzolcumu uzerinden kucuk gorulmeye calisilan ulke. hollanda'dan yuzolcumu disinda turkiye'nin ustun oldugu bir alan olmamasi ne kadar uzucu bilemem ama bunun siyasi cekismelerde gundem olmasi o kadar gulunc ve acinasi. meclis baskani cikip konya kadar olmayan ulke bize kafa tutamaz midvalinde aciklama yapiyorsa zaten biz siyasi olarak dunya arenasinda bitmisiz, olmusuz, gomenimiz yok.