• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.43)
house m.d
"house m.d., medikal drama tarzında 16 kasım 2004 ve 21 mayıs 2012 tarihleri arasında 8 sezon yayınlanan amerikan televizyon dizisi."


  1. 2004 yılında amerikada yayınlanan, toplamda 8 sezon süren hastane temalı dizi. başrolünü ingiliz aktör hugh laurie'nın canlandırdığı psikopat topal doktorumuzun altından kalkamadığı vaka yoktur. kendisi fazlasıyla ukala, aksi ve de dahidir. dizinin hastane temalı olması yanıltmasın, her bölüm ayrı bir felsefe, psikoloji, din ve bilimum kavramlar şölenidir. diyalogları, monologları, senaryosu tek kelimeyle enfestir. kimilerini yoldan çıkartarak ateist yapmışlığı bile vardır. tekrar tekrar izlenilesi dizidir. son olarak (bkz: it is not lupus)
  2. ateizm virali dizidir. düşünmeyi seviyorsanız, düşünmeye itilmeyi daha da çok seviyorsanız, zeka kokusu sizi çekiyorsa, hele bir de tıbba az buçuk ilgiliyseniz, bu diziyi yemeyin de yanında yatın.
  3. dizinin ana karakteri olan dr house enfeksiyon hastalıkları uzmanıdır. intaniyeci deyince bütün karizması gidiyor adamın. mhrs'den randevu da alalım oldu olacak.
  4. house, sherlock holmes'un bir benzeridir. sherlock holmes'u okuyan ve house'u bitirenler bu benzerliği görecektir. hatta john watson = james wilson
    421
  5. sherlock holmes ile benzerliklerinden birisi de house'un kapı numarasıdır. aynı sherlock gibi house'un da kapı numarası 221b
  6. birkaç vaka dışında gerçekleşmeyen ama fantazi dünyasında aklına ilk gelen hastalık (bkz: lupus)
  7. kendisi dahi olduğu kadar ilaç bağımlısıdır.vicodin isimli ağrı kesiciyle arasında fırtınalı bir aşk vardır.
    ve: it's never lupus.
  8. bir hevesle bütün bölümlerdeki tanıları yazmaya başladım. fakat her şeyde olduğu gibi bu bilgi de internette mevcutmuş. burdan tüm bölümlerdeki tanılara ulaşabilirsiniz. çok ilgi çekici olan bölümleri ayrıca editlerim.

    edit:
    -3.sezon 20. bölüm: house'culuk oynamanın ne kadar tehlikeli olduğunu görüyoruz. hocalarımız her zaman der, egolarımız, hırslarımız, kendimize olan güvenimiz hiçbiri hastanın yaşamasından (veya komplikasyon yaşamamasından) daha önemli değil. superhero olmaya gerek yok doğru (safe) tarafta kalalım yeterli. çünkü hasta öldükten sonra başka hiçbir şey önemli değil.
  9. bazı tıp terimlerini bize zorla öğreten dizidir (bkz: vicodin) . dizinin ana karakterinin uzmanlık alanı enfeksiyon olsa da dr. gregory house dizi boyunca princeton-plainsboro'da intaniyeci değil diagnostic medicine (tanısal tıp) uzmanı olarak çalışmaktadır. ufuk açar, sorgulatır.
  10. bölüm sonları bazen house abimiz çalar hafiften bir şeyler hoştur.