• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
how to get away with murder
michaela, wes, laurel ve patrick prestijli ve kıyasıya mücadeleci "doğu kıyısı hukuk okulu"nda öğrencilerdir. bu dört öğrenci zeki, karizmatik ve çekici profesör annalise keating’in gözüne girmek için "cinayet nasıl yanına kar kalır?" diğer adıyla ceza kanunu 101 dersinde birbirleriyle kıyasıya yarışırlar. bu usta, seksi ve belirsizlik dolu gerilim dizisinde, öğrencilerin bilmedikleri şey, öğrendiklerini gerçek hayata uygulamak zorunda kalacaklarıdır. (22dakika.org)


  1. her bölüm farklı case işlemek yerine bir tane main case seçip onu sezona güzelce yayarak işleyen müthiş dizi. sadece main case olmuyor, arada ufak tefek davalara da bakılıyor. 17 mart 2016 tarihinde 2. sezonun finalini yapacaklar ve 3. sezon onayını da almış bulunuyor. genele bakıldığında temposu çok nadir düşen, özellikle 2. sezonda, bölüm sonlarında izleyici şaşırtmayı başarabilen bir dizi. karakterler güzel işlenmiş ve bence herhangi bir eğretilik mevcut değil. umarım bu şekilde de devam eder.
  2. her bölüm farklı bir dava işleyen (evet arka sokaklar gibi) bir dizi olmasını tercih ederdim.

    bir ileriyi, bir geriyi göstererek ilerliyor. sürekli aynı sahneleri izlerken oz'da bölüm başında tekerlekli sandalye ile konuşan abi geldi aklıma. mahkeme sahneleri, dava süreçleri vs çok güzel, çok sürükleyici. ama ana konu git gide karışıyor, çok marjinal ilişkiler, uçuk kaçık tesadüfler ile behzat ç'nin 3. sezonuna döndü, dönecek.
    levye
  3. ilk sezonda temel bir hikayenin peşinden giderken her bölüm de bir mikro dava alıyorlardı, bu sezon ise işler çok karıştı, eğer dağınık bir kafa izlerseniz bir anca pek çok şeyi kaçırabiliyorsunuz. 3-5 bölümde bir deliren ergenler, yine 3-5 bölümde bir herkesi kovan profesör bazen tekrara giriyor ancak oldukça tempolu ve heyecanlı bir televizyon serisi.
    reax
  4. hakettiğinden fazla ilgi gören dizi. bilindik bir iyi-kötü sorgulamasının alışılagelmişin çok dışında işlendiği bir gerçek. ancak özellikle ilk sezonun akıcılık sorunu, doğrusal bir zaman çizgisinin dışına çıkma amacıyla sıklıkla tekrar eden sahneler diziyi ağırlaştırıyor. ilk 7-8 bölüm sabredebilirseniz sizi içine çeker.
  5. birinci sezonu bitirdim, hiç de fena değil. son bölüme kadar gizlemeyi başardılar. oyuncular gayet başarılı, sadece her bölüm ileri tarihli aynı sahne gösterilmesi sıktı. ortalama üzeri bir seri.
    abi
  6. ilk sezon için konuşursak, dizi kendini izlettiriyor, heyecanı canlı tutmayı başarıyor. temel vakanın yanı sıra yan hikayelerin de olması "heh şimdi sıkmaya başlayacak."denilen anda imdada yetişiyor. genç oyuncuların oyunu üst düzey olmasa da, başroldeki viola davis döktürüyor.

    bol bol da bölümü ve sezonu varmış, sevindirici. çıtır çerez, polisiye, dram dizi arayışındakilere tavsiye ederim.
  7. sezon ortasında yarıda kalarak üzmüş dizidir. ne güzel izliyorduk sabahlara kadar.
    abi
  8. 5.sezonda yavaştan sıkıcılaşmıştır. ne müzikler kaldı eskisi gibi ne heyecan.
    abi