• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
hrutar - grimur hakonarson
rams (hrútar), iki inatçı ve yalnız kardeşin hikayesi. izlanda’nın uçsuz bucaksız vadilerinden birinde, bolstadur çiftliğinde yaşayan ve geçimini keçiler ve koyunlar üzerinden sağlayan gummi (sigurður sigurjónsson) ve kiddi (theodór júlíusson) kardeşler tam 40 yıl boyunca birbirleriyle hiç konuşmamışlardır. bu suskunluk ta ki vadide yapılan koç yarışmasının sonuçları açıklanıncaya kadar sürmüştür. 0.5’lik puanla yarışmayı kaybeden kardeşin, küs kardeşinin koçunu aslında kibirle incelemesinden sonra sikrapi hastalığına (koyunlar arasında bulaşıcı ve öldürücü virüs hastalığı) yakalandığını anlayıp şikayet etmesi sonucu iki kardeş arasındaki uçurum daha da yükselmiş ve vadideki tüm koyun ve koçların uyutulması kararı verilmiştir. bu karardan sonra gittikçe depresyona giren kiddi’ye karşı gummi bencilce bir çözüm bularak tüm bu karmaşanın altından kalktığını düşünmüştür. fakat hiçbir şey gummi’nin istediği gibi ilerlememiş ve ileride yaşanacaklar iki kardeş arasındaki tüm ilişkinin değişmesine sebep olacaktır.


  1. 2015 yapımı "inatçılar" müthiş bir film. yabanıl izlanda'nın amansız doğa koşulları ve nefes kesen manzaraları eşliğinde birbirinden inatçı iki kardeşin çılgın, komik ve hüzünlü hikayesi.

    insanlığın haset ve boş inattan neler çektiğine şahit oluyorsunuz. en kadim erkek kardeş düşmanlığı, habil ile kabil'in hikayesini hatırlıyorsunuz. son yıllarda izlediğim en samimi hikayelerden biri. film izler gibi değil ahbabınız iki inatçı erkek kardeşin ilişkilerini izler gibi izledim. bir de hiç gitmediğim ama memleketim gibi sevdiğim izlanda'yı özleyerek.