• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
iblis döngüsü - peter v brett
güneş insanlığın üzerinde batmaktadır. gece artık güneş batarken yerden yükselen obur iblislere aittir.
yaratıklar, kadim ve yarı yarıya unutulmuş güç sembollerinin arkasına saklanmak zorunda kalan ve sayısı gittikçe azalan insan nüfusunu avlamaya devam etmektedir.
muhafaza denen bu güç sembolleri, yalnızca iblisleri uzakta tutmaya yaramaktadır,
fakat efsanelerde bir kurtarıcı’dan söz edilmektedir:
bir zamanlar tüm insanlığı tek bir çatı altında toplayıp iblisleri yenilgiye uğratan, kimilerinin ‘peygamber’ dediği bir generalden.
ancak o günler, gerçekten yaşanmışsa bile, çok gerilerde kalmıştır.
iblisler geri dönmüştür ve kurtarıcı’nın geri dönüşü sadece bir masaldan ibarettir… yoksa değil midir?


  1. peter v brett tarafından kaleme alınan fantastik seri. serinin kitapları :

    1) the warded man ( dövmeli adam )
    2) the desert spear ( çöl mızrağı )
    3) the daylight war ( hala çevrilmedi amk kitabı )
    4) the skull throne

    peter v brett seriyi , metroda işine gidip gelirken telefonuna yazarak başlamıştır. ilk kitap dünya çapında popüler konuma gelince işini bırakıp sadece seriye odaklanmıştır. benim çok beğendiğim bir seri. fantastik edebiyata giriş için mükemmel. çok fazla karakter olmaması , olay örgüsünü fazla zorlamadan , okuru heyecanlandıracak şekilde ilerlemesi , gereksiz detaylarla boğulmamış olması zevkle okunmasını sağlamış.

    genel fantastik serilerde olduğu gibi yine bir kadim kötülüğe sahibiz. nüveler(iblisler) ile olan savaş da esas oğlan olan arlen bales'in hikayesine şahit oluyoruz. bunun dışın da iki adet daha ana karakterimiz var. leesha paper ve rojer inn. ilk kitabımız da genel olarak bu üç karakterin hayatlarına ve birbirleriyle yollarının kesişmesine odaklanırken , ikinci kitapta çok daha derinlere iniyoruz.

    fantastik edebiyata ilginiz veya merakınız var ise kesinlikle alıp okumalısınız. kral katili güncesini okurken bazı kısımlarda sıkıldığımı hatırlarken , bu seride hiç sıkılmadım.

    şimdi gelelim yerme bölümüne. kitaba veya yazara giydirmeyeceğim. direk yayın evine giriyorum müsadenizle. şimdi bu kitabın yayın evi epsilon (ne yazık ki) . bu dayılar zorla iki kitabı çıkardı. 2014'ten beri üçüncü kitabın çıkmasını bekliyoruz. orjinal dilinde 2010 da çıkan kitabı biz 2014 senesinden beri bekliyoruz. hayır herifler bir de oyalıyor bizi. arıyoruz soruyoruz kitap ne alemde diye. " 2014 başlarında çıkacak , 2014 ortalarında , 2014 sonları kesin , 2015 başı çıkarıyoruz , bu kitap bizim 2015 için yayın programımız da yer almıyor" madem yer almıyor ne sikime bizi bekletip ümütlendiriyorsunuz amk. satın kitabın yayın haklarını farklı bir yayın evine biz de rahatlayalım. anlıyorum ticari bir kuruluşsunuz , zaten kalkıp wattpad'in resmi sponsoru olmuşsunuz. sürekli yeni bir wattpad yazarı ile anlaşma imzalıyorsunuz da bizi ne sikime oyalıyorsunuz. bir tek o kitapları alanlar mı sizin müşterileriniz. yemin ederim sırf şu heriflere para kazandırmamak için buz ve ateşin şarkısını korsan alacaktım yine emektir dedim , olmaz öyle şey dedim. rezalet herifler ya . oh be kustum sonun da.