1. 20li yaşların başında olduğumu düşünürsek başıma gelecek muktezi olayın habercisi, felaket tellalı. şahsıma yönelik bir başkaldırış olduğunu düşündüğüm için gördüğüm anda infaz ettim tabii. ama biliyorum, vücudumun bana yaptığı ilk ihanetin devamını dokularım, organlarım, sistemlerim getirecek. halbuki kendimi herşeye gücü yeten bir ölümsüz diye düşünürdüm.

    benim için karanlığın içinde beliren bir aydınlık da olabilir; kum saatinin artık çalıştığını gösteren, ilk düşen kum tanesi de.
  2. bir de çok lazımmış gibi diğerlerine göre daha kalın, sağlam ve parıl parıl olur. ben burdayım diye bağırır resmen.
    hayata dair yeni kararlar alayım, gelecek planlaması falan yapayım bari içgüdüsüne girer insan. sonra unutur gider tabii.
  3. daha birkac saat önce annemle abimle beyaz saça dair anılarımızı konustuk. simdi basligi gorunce yazayim dedim.

    abim kücükken annemin kafasindaki beyaz saclari hep koparirdi. annem koparma dese bile inatla koparirdi. ben de kucuktum ama hatirliyorum abimin tek tek beyaz sac arayisini ve koparisini. abime sorunca da "annemin yaşlanmasını, ölmesini istemiyorum" diyordu. çocuk safligi, masumlugu boyle bir sey galiba. o beyaz saçın tekrar cikabilecegini düsünemiyor. kendince koruyor iste annesini.
  4. ilk ak saçımla gerilimli bir ilişkim vardı. yirmilerin son demlerinde arz-ı endam etmişti. "noluyor yahu bu ne acele?" dedirtmişti bana. ardından yenileri gelmeye devam ettikçe daha sakin tepkiler verdim ilkine oranla. alışıyordum besbelli. "yaşlanıyorum lanet olsun" duygusu hafifledi. şimdilik ak saçlarımla barışığım. ilerde ne olur bilemiyorum.
  5. ilk saçı ak çıkan bir arkadaşa sahip birisi olarak o ladar da kötü gelmeyendir. aynı zamanda okula başladığım ay ilk beyaz saç teline sahip oldum. bir mesaj olarak algılamakla kel kalacağımı düşünmek arasında gidip geliyorum hala...
  6. 20 bile olmadan saçımda ve sakalımda vardı. çok önemsememek lazım.
  7. ne hikmetse benimkiler bir grup halinde tam da saçımın önünde hepsi aynı bölgede belirdiler bir sabah. dağınık olsa daha az belli olurdu, beyazlarımla barışığım ama sorun değil.
    abi
  8. benim saçımda beyazlar çıkmaya başladığında eşzamanlı olarak dökülmeye de başlamıştı, süpersonik genlerim nedeniyle bir değil iki hüsran yaşamıştım ama bir yerden sonra ikisi birden durdu. beni seyrek ve aklar barındıran saçlarla bırakan genlerime sözlüğün huzurunda teşekkürlerimi bir borç bilirim.
    jan
  9. bende üniversite sınavına hazırlanırken çıkmaya başladılar. böyle kafamın en stratejik yerlerinde konuşlanmışlar resmen el sallıyorlar. arkadaşlarımın saçında bir şey kalmış deyip almaya çalışmalarına da alıştım artık.