1. imparator penguen, penguengiller familyasının en büyük türü. boyları yaklaşık olarak 1,20 metre ile 1,30 metreye kadar çıkabilmektedir. ağırlıkları da boyları ile doğru orantılı olarak 50-60 kilogram arasında olabilmektedir. göğsü beyaz, sırtı ve kafasının üstü siyah, yanakları ve boynunun altı ise turuncumsu renktedir. güney okyanusu ve antartika kıtasında bulunan parça buzullarında yaşarlar. kuluçka döneminde yaklaşık olarak 200-250 kilometrelik bir yol kat ederek sabit karaya doğru yürüyüş yaparlar ve yılda bir kez yumurta bırakırlar.