• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
Yazar sabri uzun
in - sabri uzun
"sabri ağabey yakın dönemin önemli olaylarının şahitlerinden biri. yaşananların arka planını çok iyi biliyor. devlet geleneğini bozmamak adına görevdeyken öğrendiklerini uzun süre paylaşmak, yayımlamak istemedi. sahip olduğu bilgilerin bir kısmının devlet sırrı değil 'paralel devlet yapılanması'nın suçları olduğunu anlayınca da yazmaya karar verdi. yazdıklarının çok önemli olduğu kanaatindeyim. içeriğinin bir kısmını tahmin etsem bile in benim için de yeni ve aydınlatıcı olacaktır."
-hanefi avcı-

emniyet genel müdürlüğü istihbarat dairesi eski başkanı sabri uzun'dan, uzun süredir beklenen kitap... in, emniyet'te 40 yıl görev yapan bir istihbaratçının, teşkilat içinde yuvalanan cemaat'le yüzleşmesini, mücadelesini, kurulan tuzak ve komploları anlatan, türkiye gündemini sarsacak bir çalışma... in, polis ve yargı içindeki çetenin karanlık faaliyetlerine isim isim, olay olay ışık tutuyor.

deniz baykal'a komployu kimler kurdu?

gizli kayıt yapılan evlerin kapılarını kim açtı?

hrant dink cinayeti "tuzak içinde tuzak" mı?

mhp yöneticilerinin seks görüntüleri nasıl kaydedildi?

recep tayyip erdoğan'a suikast yalanları ne işe yaradı?

ergenekon, balyoz, odatv davaları aslında ne zaman başlayacaktı?

tertiplerde rol alan basın mensubu cemaat şakirtleri kimler?

(tanıtım bülteninden)


  1. oncelikle bugune kadar bu kitap hakkinda youreads'te herhangi birsey yazilmamis olmasina cok sasirdim. yakin tarih hakkinda siyasi bir kitap oldugu icin mi acaba.. bilemiyorum.
    ben okurken yazarin yer yer kendini tekrar ettigini (hatirlatmak lazim ki kendisi bir emniyet mensubudur, yazarlikla bir alakasi yoktur), yer yer gereksiz cumleler kurdugunu da dusundum. ancak, kitabi edebi bir eser gibi degil de istihbarat raporu gibi okursaniz aradiginizi bulabilirsiniz.
    kitap, benim kisisel olarak tahmin ettigim, takip ettigim yayin organlarindan elde ettigim bilgilerin biraraya gelmis hali gibiydi. bu nedenle cok sasirmadim okuduklarima, ama bazilariniza vay be dedirtecek bir kitap olduguna inaniyorum.
    evet 80 sonrasi apolitik nesiller yetistirildi. gencler korkutuldu, sindirildi, ama yakin tarihimizin gerceklerine de gozlerimizi kapatip kulaklarimizi tikamamaliyiz.
    gerci son donemin sadece bir acidan bakisi olmus, hatta yer yer acaba hukumete yaranmak icin mi bu kitabi yazdi acaba diye de dusunuyorsunuz.. bilemiyorum..
    bu kitabi okuyorum diye beni de takip ederler mi, telefonlarimi dinlerler mi demeyin, okusaniz da okumasaniz da bu ihtimal hep var olacak.(*:swh)
    suan kitabin son sayfalarindayim, bitsin, hanefi avci kitaplarindan devam edecegim. yakin tarihin gerceklerini belgeleriyle okumak, anlamak, kulaklari tikayip gozleri kapatmamak lazim..

    hanefi avci'nin halic'te yasayan simonlar kitabini okuduktan sonra gelen edit: aslinda anladim ki sabri uzun, hanefi avci'dan daha korkak davranmis. daha ortada paralel yapi muhabbetleri gecmeden cok once, zaten bildigimiz ama kimsenin hicbir sey yapmadigi fg cemaatinin tum pisliklerini 2010 yilinda ortaya dokme cesaretini gosteren hanefi avci olmus. sabri uzun 2015 yilinda, hanefi avci'nin 2010'da yazdiklarinin onaylamasini yapmis sadece.. ama yine de okunmali, irdelenmeli..