• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.75)
inferno - ron howard
dan brown'un inferno kitabından uyarlanan film. başrollerinde tom hanks ve felicity jones gibi isimler var.robert langdon bir gün floransa da bir hastanede uyanır ve olaylar gelişmeye başlar.kendini bir gerilim ve aksiyonun içinde bulan langdon başında şiddetli bir ağrı ile ne olduğunu anlamaya çalışırken peşinde onu arayan bir katil vardır.bertrand zobrist isimli karakter dünya nüfusunu azaltmak için feci bir hastalık yaymak üzeredir.bundan sonra zamanla yarışan langdon kendini bir anda olayların içinde bulur. dante alighieri'nin ilahi komedya eserinde gizlenen şifreyi çözmeye çalışır bir yandan da peşindeki katilden kaçmaya çalışırken yaptığı yolculuk istanbul'a kadar uzar.


  1. sanat kokan gerilim aksiyon birazda dram olan bu film cuma günü vizyona girecek.filmin kitabından daha iyi olacağını düşünmüyorum.kitap muazzamdı.
  2. bir robert langdon fanı olarak sabırsızlıkla beklediğim film.

    ne yazık ki araya başka kitaplar girdiği için kitabını bir türlü okuyamadım. bu sebeple konudan epey habersizim ama divina commedia'yı defalarca okumuş biri olarak the da vinci code'da da olduğu gibi saçma bir konu üzerine kurulmaz diye ummaktayım.
  3. ne kadar iyi olursa olsun kitabını okumadan izlenmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa daha önceki filmlerde yaşadığım hayal kırıklığını yaşayabilirsiniz.

    bu film kötü demek midir? hayır! aksine gayet başarılı bir film olacağını düşünüyorum ancak tarihte kitabını aşabilmiş tek film the godfather'dır. bunu kabul etmek lazım. hele ki uyarladığı film cehennem gibi bir kitap olunca ne yazık ki filmin kitabından iyi olabilmesi için tarihin en iyi set ekibine ihtiyaç var ki onların bile bunu yapabilmesi bir ihtimal.

    neyse, sözü çok uzatmadan iyi seyirler diliyorum.
  4. !---- spoiler ----!

    filmin sonunda bütün dünyanın öldüğü filmdir.

    !---- spoiler ----!
  5. filmi bugün izleyebildim naçizane görüşlerimi buraya aktaracağım.uzun zamandır beklediğim bir filmdi, önceki da vinci'nin şifresi ve melekler ve şeytanlar filmlerinin overrated kalışı yoksa inferno (cehennem) içinde mi aynısı olacak diye düşündürmüştü ancak yanılmışım ve harika bir film ortaya çıkmış.

    film aynı kitabını okurken beynimde canlandırdığım gibi olmuştu hatta bazı sahnelerde ya bunu ben mi çektim acaba oldum kurgu güzeldi... istanbul'u nasıl floransa'dan daha güzel bir şehir olarak betimlediler hala aklım almıyor çünkü floransa sanat ve kültür bakımından bence bir iki tık daha önde ama bunu yaptılar ve muazzam oldu, istanbul'a tekrar aşık oldum hatta boş bir vakit bulduğumda tekrar ayasofya müzesini ve yerebatan sarnıcını ziyaret edeceğim.

    filmde oyuncular karakterlere tam olarak oturmuştu. tom hanks zaten bundan önceki diğer iki filmde de robert langdon karakteriyle bağdaşmış bu filmde ise bertrand zobrist ve sienna brooks karakter oyuncu seçimleri kusursuz olmuş.

    kitabı okumayanlar varsa bundan sonrası için gözlerini başka yere çevirip okumayı kessinler spoiler olabilir... filmde kitaptan ayrı bir son yapmaları biraz hayal kırıklığına uğrattı. kitapta virüs insanlığa yayılmışken filmde virüsün yayılmasını engellediler bence bu filmin sonunun biraz sönük kalmasını sağladı.

    ellerine sağlık dan brown sen ve kitapların muhteşem detaylarsınız.
  6. kitabın ruhunun pek yansıtılmadığı, şifrenin çözümünün hızlı sarılarak ve bazı yerlerin atlanarak/değiştirilerek senaryolaştırıldığı ancak özellikle "sevgili sahnesi"nin bilal'e anlatır gibi anlatılmak suretiyle uzatıldığı bir film olmuş.

    tom hanks'in -güvenlik endişesiyle- çekimler için istanbul'a gelmediğini öğrenince kızmıştım ama filmde başına gelmeyen kalmadı adamcağızın, acıdım :p
  7. ve tabiki tom hanksin mükemmel klasik yapboz
    tamamlama filmi denebilir ama güzel film izleyin ayrıca istanbulun adı her geçtiğinde içimden as bayrakları as dedim evet dedim.
  8. güzel güzel film izliyoduk sonra yerebatan sarnici sahnesi geldi lets do this diye amerikan askeri orda türk polisine emir falan verecek geri planda duracak hiiiic inandırıcı olmamış o kısmı. bizimkiler sen kimsin asıl sen kimsin oğlum diye girer normalde heralde. onun dışında konu hoş. dante'den de gına geldi artık ama neyse.
  9. türk sineması için yıllardır hazine gibi duran resmen görsel şölen olan eşi benzeri bulunmayan sarnıç adamların filminin kilit noktası olmuş. bizimkiler bırakın kilit noktayı filmlerinde ucundan gösterse filme renk katar ama yok aklımıza gelmemiş gelse de çok nadirdir ama insanlar ülke dışından gelip filmlerinin final sahnesini bizim sarnıçta çekiyor ve tüm dünya izliyor. işte ben buna üzülüyorum burayı gezenler bilir içiresi çok mistik bir yer ve harika bir atmosferi var filmi de izlediyseniz "ulan helal olsun nasıl sahne düşünmüşler" demekten kendinizi alamıyorsunuz. hayır bakın kesinlikle abartmıyorum bu ekip senin benim sadece bakıp geçtiğim yere dünyaca izlenen bir filmin en önemli sahnesini koymuş biz neden düşünemiyoruz bunu bir sorgulamak gerek. bence çok başarılı bir yönetmen tarafından çekilmiş bir film. izlemeyenlere önce kitabını okumalarını sonra filmi izlemelerini öneririm.