1. mesafe ile samimiyet arasindaki ince çizgi her zaman ayirt edilmeli, korunmalı. mesafeler güzeldir.
  2. psikolojide 4s diyede geçen bir kavram vardır. seven sikilir. siken sevilir.
  3. kendinizi güçlü hissetmeye muhtaç kaldığınız zamanlarda hızla bir şeyler öğrenmeye başlayın. işinize yarayabilecek ya da ufkunuzu biraz olsun genişletebilecek bir bilgi tanesi sizi iyi hissettirebilir. çünkü bilgi özgüvenin eş anlamlısıdır (bkz: ted)
  4. karşındakinin insan olduğunu, onun da sınırları olduğunu bilmek.
    bu arkadaş olsun sevgili olsun eş olsun aile olsun hayatımızdaki altın kural olmalı.
  5. yeni tanımaya başladığın bir insanda seni rahatsız eden minik bir davranış varsa, sakın onun üstünü örtme. çünkü gün gelecek üstünü örttüğün o davranışın muhatabı bizzat sen olacaksın.
  6. 1. ketum olun, bu sizin çevrenizi iyi analiz etmenize yardımcı olur. 2. sorulan sorudan daha fazlasına cevap vermeyin. 3. uzmanı olmadığınız bir iş için size danışılıyorsa bilin ki suçlanacak kişi aranıyordur, uzak durun..
  7. insanlar keşke iyi ve kötü diye iki kısımda kategorize edilebilse. fakat hayatta beyazlar ve siyahlar olmadığı gibi mutlak iyi veya mutlak kötülerde ne yazık ki yok. sadece bunu görebilmek bile bütün ilahi dinlere kapılarımı kapatmama yetiyor. yoh öyle bi dünyaaa. farkındayım. ona göre davranmaya çalışıyorum insanlara. "güven fakat her zaman g*tü kolla" prensibim.
  8. noldum dememeli, noluyor yahu! demeli.
    abi
  9. gülün güldürün
  10. kendiniz olmadan önce güçlü olmalısınız. direnebilecek kadar güçlü, psikolojik acıdan sağlıklı olmak şart ve bir süre için başkalarının içinde sürüden biri gibi yaşamak adice değil.