1. bu soruyu sormak için yaşar.
  2. insan bir yaşam amacıyla doğmuyor. insan varoluyor sonra kendisi bir yaşam amacı belirliyor. ^:dinler^ her insanın yaşam amacı farklı oluyor bundan dolayı. zenginlik hırsı içinde olanda var, dünyanın önemsiz olduğunu düşünüp öbür tarafa hazırlananda var.

    not : her hangi bir dine mensup değilim ve bana göre yaşam amacı (düşünüp kendim buldum)
    iyilik yapmaktır, güleryüzlü olmaktır,kötüniyetle yaklaşmamaktır hayata. kötü olan şeylerin yapılabilecek ve yararlı şeyler olmadığını biliyoruz. o yüzden dünyaya sürekli iyilik yapmak yönünde düşünceler geçiriyorum içimde. ^:evet cümle saçma oldu ama idare edin^ sürekli gelişmek istiyorum. gericiliği sevmiyorum. modernliği ve her daim gelişmeyi istiyorum.
  3. gururu,şerefi ve idealleri için yaşar. benim ideallerim var. bu toprakları bırakıp gitme şansım yok,lakin bu toprakları düzeltme şansım var. hayallerim var. elimden geldiğince düzeltmek istiyorum. şeref yoksunu , haysiyetsiz ,paragöz insanları görünce daha da hırslanıyorum. bir gün hayallerimin gerçekleştireceğimi düşünüyorum sözlük. bir gün..
    edit: imla
  4. insan, onuru için yaşar.
    onurlu kalabildiği sürece...
    kaybederse, yaşasa ne yaşamasa ne...
    yalan
  5. (bkz: robotların sıfırıncı kanunu)

    insan, insanoğlu için yaşar. dünün insanları bana genetik mirasını, ateşi, metal işçiliğini, arabayı, uçağı, uzay mekiklerini, tiyatroyu, aya sofya'yı, modern sanatı, evrim kuramını, izafiyeti, klasik müziği vb. bıraktığı için ben bugün durduğum yerdeyim. yarının insanları, benim bıraktıklarımla hasta olmayacak, çok uzun yaşayacak, yerçekimsiz ortamda kendini ifade edecek, adı daha konulmamış gezegenlere gidecek, antimadde reaktörlerini inşa edecek ve karadeliklerde gözlem yapacak.

    geriye bir şey bırakmadıysanız, karbonifer döneminde yaşayan ağaçlardan farkınız yok demektir. ileride kullanılmayacak petrol yataklarına olacak katkınız hariç tabi. o yüzden, küçük de olsa bir taş koyun insanoğlunun bilgi ve kültür mirasına.

    son olarak: (bkz: son soru - isaac asimov)
  6. çok güzel başlık. başkaları beni ilgilendirmez kendime göre yanıtlayacağım tabiki. ben şu anda vücudum yaşamak istediği için yaşıyorum. hücrelerim bu şekilde programlanmış ve tehlike anında ailemi hatırlatmalarına rağmen kendileri için hayatta tutmaya çalışıyorlar beni, biliyorum.

    bu hayatta neyi amaçladığımı düşündüğümdeyse tamamen mutlu olmak için yaşıyorum denilebilir. ama yaptığım şeyler ve elde ettiğim sonuç başarısız olduğumu gösteriyor.
  7. ölmek için elbette. o zaman gelene kadar ise kendine haz veren şeyleri yapma eğilimindedir.
  8. önce kendisi, sonra ebeveyni olduğu bireyler ve toplumu için yaşar. buraya kadar standart.
    elbette insanlar hayalleri ve istekleri doğrultusunda da yaşayabilir.
  9. genel olarak bakıldığında, insan yaşamak için bir amaç edinmeye mahkumdur. yani insan bir amaç uğruna yaşar dersek yanlış olmaz lakin bu cümle gözüktüğü kadar erdemli değildir. bu cümledeki "amaç" herhangi bir şey olabilir. uzun vadeli bir hedef ya da uğruna hayat verilecek bir şey değildir. bu amaça ya ulaşılır ya da bu amaçtan vazgeçilir. iki durumda da insan yerini başka bir amaçla doldurur. hayat böyle uzun ve sıkıcı bir döngüden ibarettir diyebiliriz.
    bozuk
  10. onur, şeref ve haysiyet iksldlxlx. şaka şaka. güç ve sex için yaşar ( para araç olarak düşünülmelidir)
    din iman için diyenlere de sorarım; öbür dünya'da ödülünüz ne ola ki?