1. herşeyin sınırı olduğu gibi bunun da bir sınırı olmalı.şimdi insan kendisiyle alay ederek diğer insanlara sözde nasıl kendisiyle barışık olduğunu göstermeye çalışır.aslında niyet çok farklıdır.yapılan tam da bir çeşit savunma mekanızmasıdır.diğerlerinden gelebilecek kötü şakaları kendisi yaparak olası bir gülünme durumunda durumu kendi lehine çevirecektir.insanlara bundan etkilenmediğini göstererek daha fazla üstüne gelinmesini önleyecektir.
    şayet bunu abartırsa ya giderek iticileşecek yada hiç ummadığı şekilde herkesin dilinde sakız olup aslında rahatsız olduğu konu hakkında diğerlerine afra tafra yapacaktır.
    keşke böyle şeylere hiç gerek kalmasa da şakayı dozunda yapabilsek bir insana o an takılıp gülüp eğlenmeniz o an için komik olabilir fakat tekrarlandıkça insan ilişkilerini bozmaktan başka bir işe yaramaz.
    *imla
  2. kepçe kulaklarım sağ olsun, kendimle dalga geçmemi sağlıyor :)))
  3. dünyanın en güzel şeyidir. yani kimse etmeden sen edeceksin ki eden olursa üzülme.
  4. tek tesellimizdir kendileri
  5. birine "salaksin" dedigin zaman kavga cikabilir..ama "allahim ne kadar salagim" dediginde ortamda gülüsmeler olur..insan karsindakini zayif gördügü zaman mutlu oluyor..

    karsimdaki insanla savasmaya üsendigim zaman kendimi zayif gösteriyorum..yeri geldiginde kükrüyorum..bu seferde "deli bu" diyorlar..

    desinler degisemem
    desinler degisemem
    desinler degisemem
  6. kendisi ile barışık insanların gösterdiği davranıştır. kendisi ile barışık bir insan olarak ben de kendimle rahatlıkla alay edebiliyorum. insanın zayıf ve güçlü yönlerini bildiğine işaret ettiğini düşünüyorum, bu da çok güzel bir şey.
  7. fazlası zararlıdır. her şeyde olduğu gibi.
    kendinizle alay etmeniz, sizi alay konusu yapabilir.

    (bkz: fazla tuz katmak)
  8. kasıntı, samimiyetsiz, sahte dostları diğerlerinden ayırmak için kullandığım turnusol kağıdı... bugüne kadar hiç yanıltmadı beni.
    hem ne yaparsanız yapın, asıl olan özünüzdeki kırılmaz cevher, insan olma onurunuzdur. onu da tüm vasıflarıyla sadece siz bilebilirsiniz.
    herkes ona dokununcaya kadar; günlük hayatında kendisiyle alay edebilecek kadar esnek olabilseydi bunca savaş ve kötülük, bunca yoksulluk olmazdı.
    kasmayın kendinizi. kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. size yakın olmayı hak eden er geç içinizdeki cevheri keşfedecektir zaten.
  9. gereklidir çünkü; "kendimle biraz olsun alay etmeden kendi kendime yarattığım boşluğa dayanamıyorum." (*:tutunamayanlar)