1. avrupa'yı gezmek için ucuz seyahat yöntemi. yolculuğunuzu tren ile yapıyorsunuz. tur şirketleri ile kalıplaşmış deneyimler yaşamak yerine bir gezgin misali kendi başınıza gezip görmek daha mantıklı. pasaportunuzu, vizenizi, interrail biletinizi, paranızı ve sırt çantanızı yanınıza alın yollar sizin. tecrübelerden yararlanmak için facebook'ta interrail türkiye adı ile açılmış bir grup bulunmaktadır.

    daha ayrıntılı bilgi için;

    http://www.tcdd.gov.tr/home/detail/?id=259
  2. geçenlerde çanakkale'de istasyonunun açılacağını bir arkadaşından duymuştum, doğruluğu var mıdır bilmiyorum.

    önümüzdeki 2 yıl içerisinde deneyeceğim şey.
  3. planlayanların meraklarını giderebileceğim program.
    one
  4. türkiye'deki her gencin en az bir kere bu yaz gidiyorum dediği trenle avrupa'yı gezmeye verilen isim. yalnız ben bu yaz kesin gidiyorum.
  5. interrail eylemi gerçekleştiren kişinin finansal durumuna göre isim değiştirebilen bir eylemdir. kolaylaştırmak açısından örnek verecek olursak interailin ilk durağında ya da en sevdiğiniz şehirlerde intersitting(dur denize karşı olan yerde oturalım )intereating (şu meşhur yemeği yiyip şu şarabı tadalım)e evrilen interrail ,sonraki duraklarda paranın bitmesi hasebiyle interbegging e dönüşür şöyle ki belinde havlu ile kapıyı açan hostel sahibi hintli amcaya tulumumu buraya koyup ucuza uyuyabilir miyim diye yalvarmaktır. her türlüsü ayrı zevklidir her türlüsü yapılasıdır.
  6. çok kafanıza takmayın plan programda yapmaya çalışmayın. sadece burdan uçakla bir şehre gidin oradan yada türkiyeden interrail biletinizi alın gezin. dönüş uçağı biletinizide dönmeden iki gün önce falan alın kafa rahat gezin istediğiniz yerden dönün. kalınıcak yerlerede fazla para vermeyin gidin hostellerde kalın hem kaynaşırsınızda. eğerki türkiyede birşey çaldırmama konusunda kendinize güveniyorsanız hiç sıkıntı yapmayın orda da çaldırmazsınız. ben cebimde 1500 euroyla gezdim hostellerde kaldım. merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz seve seve cevaplarım.
  7. bu hayatta gencken yapilmasi gereken en onemli aktivite. ah bir de yapilabilse.

    sene 2009, universite hayatinin son yaz donemi yaklasmaya baslamis, internet uzerinden okunabilecek her kaynagi tuketmisiz ev arkadasiyla, planlar yapilmis, rotalar cizilmis, yunanistandan italyaya gemiyle gecilirken saraplar icilmis, amsterdamda kekler yenmis hayallerde.

    sene 2016, interrail yapilamamis, 2 can ciger dost farkli ulkelerde calismaya baslamis, ayda yilda bir skypedan gorusur olmuslar.
  8. çok ucuza avrupayı gezme imkanı sağlayan harika organizasyon.

    2012 yılının temmuz ayının başında yola çıkıp 25 gün kadar geçirip ağustosta dönüş yapmıştık. yaptığım masraf, interrail bileti dahil 1500 euro idi. 1 gece dışarıda yatmak zorunda kaldık, onun da sorumlusu deutsche bahn'dı. gece 11'de berlin'den varşova'ya gidecek olan trenimiz iptal oldu, sonraki sefer sabah 6'daydı. mecburen garda sabahladık.

    düzgün bir planlamayla hiç sefillik çekmeden cüzi bir bütçeyle gerçekleştirilebilir hatta dönüşte eşe dosta hediye alacak para bile kalır cebinizde.
  9. 2013 yılında tek başıma yaptığım ve kendimi tanıdığım yolculuğun vesilesi. dışarıda da uyudum, couchsurfing de yaptım , çok güzel ve çok kötü hostellerde kaldım, hasta oldum, bir sürü şapşallık da yaptım ama güzel oldu.
    ya insan yanlış tarihli biletle gezer mi ? gezermiş . al sana en alasından şapşallık.
    uçağının olacağı geceye hostelde rezarvasyon yapıp aylaklık edip bir gün daha buradayım sanıp şehri doğru düzgün gezmez mi? olabiliyor, şapşallık hali.
    meraklı kediler ayrıntı sorabilirler.