• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
intouchables - olivier nakache, eric toledano
geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat philippe, cezaevinden çıkmış driss’i bakıcısı olarak işe alır. herkes driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, philippe o’na inanır ve bir şans verir. dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin, insanı derinden etkileyen hikâyesi.


  1. komedi ve dramanın bu kadar eşit seviyede yüksek olduğu başka bir film daha izlemedim. hem kahkaha attırıp hem de gözlerinizin dolmasını sağlayabilecek bir film.
    !---- spoiler ----!

    kulakların duymak dışındaki işlevini öğrenmiş oldum.

    !---- spoiler ----!
  2. birçoklarına göre sıradan gelebilecek, belki de defalarca işlenmiş bir konuda yazılmış olmasına rağmen, müthiş diyaloglara ve harika oyunculuklara sahip bir film. izlenmeli.
  3. izlediğim en güzel, en duygu dolu filmlerden birisiydi.
    abi
  4. senaryo itibariyle çokça rastlayabileceğimiz türden bir film.

    buna rağmen defalarca açıp çeşitli sahnelerini izlemişliğim oldu.operayla ilgisi olmayan ve haliyle orada gülen,resim galerisinde sıkılıp binlerce euro'luk resimlere şaşıran karaktere mutlaka başka filmlerde de rastlamışızdır.ancak başka bir şey var bu filmde.tam anlamıyla suratınıza samimi bir gülümseme konduracak filmlerden.
  5. bir feel good movie ve amacına ulaşıyor.
  6. driss karakterinin tam bir tipleme olduğunu düşünüyorum, izleyen siyahilerin özendiği super adam, şevkat yerimdar karakterini akıllara getiriyor, o da aynı özelliklere sahipti.
  7. Lan ben acacaktim başlığı kahrolsun foşikler:) neyse film 10 üzerinden 10 klasik müzik, sanat eleştirisi,dostluk,heyecan,komedi,dram,ve muhteşem ludovico einaudi -fly bir esere sahip harika bir film .French rap beklerdim ama filme pek gitmezdi sanırım ama Fransızlar işte yine harika bir film daha .
  8. bu filmin nesi bu kadar beğeniliyor anlamıyorum. beğenenlere sözüm yok da, yukarıda biri daha söylemiş siyahi karakter şevkat yerimdar tiplemesi gibi diye tamamen katılıyorum.

    bence filmin amacı, engelli bireylere kırılacak incinecek diye farklı davranılmasını eleştirip, engelli olmayan kişilere nasıl davranıyorsak öyle davranılması gerektiğini anlatmak iken, bunu yanlış bir üslupla yapmış, çünkü siyahi karakter gerçekten kaba, saba, saygısız biri. tabi iki başrol film süresince birbirinden etkileniyor ve gelişme sağlıyor ama ben sevemedim.

    hele filmin sonunda siyahi karakterin evden ayrılma sebebi de saçmaydı. film boyunca zaten evine giden adam birden evden ayrılmak zorunda kaldı filan.

    en fazla 7.0