ios




  1. unix tabanlı iphone, ipod touch ve ipad'de kullanılan mobil işletim sistemi. 4 tabakadan oluşur. bu tabakaların kullanıcıya en yakından en uzağa sıralanışı cocoa touch , media , core services , core şeklindedir.
  2. jailbreak olmadan hiçbir şeye benzemeyen işletim sistemi. jailbreak yaptıktan sonra mükemmele yakın bir hal alıyor.
  3. 9.3.2 sürümü bugün yayınlanmıştır.
    ilgaz
  4. jailbreakli sürümü güzel olan, fakat jailbreaksiz hali de harika olan mobil işletim sistemidir. jailbreak yapınca tweak kurarsınız, birkaç işe yarar tweak gerçekten var.

    mesela kameraya duraklatma ekleyen tweak, mobil veri dahil olmak üzere bir ton aç/kapa anahtarını denetim merkezine ekleyen tweak, cihaz çözünürlüğünü diğer iphone'larınkiyle değiştiren tweak gibi.. fakat bunlar olmadan da ios hala harikadır. o kadar abartmamak gerek.
  5. yarım metre öteden telefona dokunmadan siri'ye mesaj yazdırıp yolladığım işletim sistemi. android bir kere kullandım yetti de arttı bile. ımovie video editleyip, montaj yapmak, intel ci5 bilgisayarımdan daha hızlı. 15 tl ye aldığımi makro, wide ve balık gözü lenslerle çok iyi fotoğraflar çekip, bulutta depoluyorum. yandex disk, google fotoğraflar uygulaması çok iyi entegre edilmiş ios a. belge taramak istediğimde photoscan uygulaması ile scan edilmiş gibi iyi sonuçlar veriyor. direksiyon başındayken çok zorunda kalırsam, sms, whatsapp mesajlarımı direksiyondan elimi kaldırmadan gönderiyorum. keza mail yollamak. telefon etmek için de cihaza dokunmadan istediğim yeri arayabiliyorum. arabadayken aklıma gelen bir hatırlatmayı saniyeler içinde telefona dokunmadan halledebiliyorum. android mi? şaka mı? üstelik iphone tüm yukarıda saydıklarımı 2.400 tl lik iphone se veya 3000 liralık iphone 6s ile yapabiliyor. samsung s8 ilk çıktığında 4.500 tl civarındaydı şimdilerde 3.500 tl civarına düşmüş. ikinci el iphone değeri düşmüyor. dünyanın dolar gibi konvertibl telefonudur nokta