1. gece gece aklıma geldi yine. ulan şu yapılanlar reva mı be! bu kadar mı körsünüz bu kadar mı aptalsınız şu oynanan tiyatroları görmemek nasıl bir iştir anlamıyorum.

    kendisi ne demişti; "ne kahraman ne de hainiz, sadece onurlu yaşamaya çalışan insanlarız” aynen öyle işte. bizler, onurumuzla ve mantığımızla verdiğimiz kararların mantıksız ve onursuz kişiler tarafından anlaşılmasını bekliyoruz. evet bir nevi akıntıya kürek çekiyoruz ama olsun en azından safımız belli.
  2. irfan değirmencinin kovulmasına doğan holding'in gerekçe olarak sunduğu tarafsızlık ihlali gerçekten çok ilginç. tarafsız olma zorunluluğu anayasa ile düzenlenmiş sayın cumhurbaşkanı istisnasız her gün yasaları çiğnerken, çarpıtma ve yalana karşı doğruları dile getirme görevi bulunan gazetecinin işinden edilmesini elbette tarih bir yerlere yazıyor. gelecek nesillerin kitaplarında öyle kötü anlatılacaksınız ki çocuklarınız utanacak.
  3. bana göre türkiye'nin en iyi sabah programlarından birisini sunuyordu. yerine kimi koyarlarsa koysunlar onun içten program sunuşunun tadını veremeyeceğini düşünüyorum. belki bir zamanlar türkiye'de ana akım medya diye bir kavramdan söz etmek mümkündü. ama irfan değirmenci'nin sadece hayır diyeceğini açıkladı diye işten atılması gösterdi ki bir "biz" varız, bir de "onlar".

    edit: çok hoşuma giden zaytung'un son dakika haberini de buraya bırakayım;

    doğan medya grubu'ndan 'tarafsızlık ilkesi' açıklaması: ''hükümetten emir gelirse 'evet' diyen yazarı da kovarız. o konuda tarafsızız biz...''
  4. mevzu sadece "hayır" dediği için işten çıkarılma mevzusu değil bence. fazla komplocu gibi bakıyor olabilirim ama muhakkak bu işin ardında bir iş var. günlerce medyada bu yer aldı, insanlar bu konuyu konuştu. sevinen de oldu haklı olarak kızan da.

    bu olaydan kısa bir süre sonra hande fırat "karargah rahatsız" haberini yaptı hürriyet'te. 15 temmuz darbe girişiminin olduğu gece tüm türkiye'yi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ile görüştüren kadın bugünlerde karargah rahatsız diyor. yine doğan medyası, yine bir çalkantı. bir yanda bir anda ne olup bittiğini kimsenin anlamadığı, neden bu işe yöneldiğini, söylediği bütün lafları neden yiyip de başkanlık sistemi görüşülmeli dediği belli olmayan devlet bahçeli, bir yandan hedefine aldığı doğu perinçek ve şimdi de irfan değirmenci olayı ile hande fırat'ın haberi.

    ne oluyor, neler dönüyor çözemedim. ancak muhakkak bunun arkasında bir iş var. biri çıkıp bize ne olduğunu anlatacak mı allah aşkına??? anlatmayacak tabii amk. medya ne zaman neler olduğunu anlattı ki?
    ae