1. orantısız tiksindiren düşünüş biçimi. lakin ne yazık ki , artık unutulması hatta hiç gündeme bile gelmemesi gereken ( son yüzyılda yaşanan gelişmeler, ırkçılığa karşı insanların artık daha da bilinçlenmesi vs) bu ideoloji hala günümüz türkiye'sinde kendine çok net yer bulmakta ve inananları da çok net ve sıkı saf tutmaktadır..
  2. dünyada ki en gereksiz ideoloji. en nefret ettiğim şey bir görüşe inanışa körü körüne inanmak. ve beraberinde inananlar. ki zaten buna ülkemizdeki ırkçılarda katılınca tam iğrenç tiksindirici bir şeye dönüşüyor bu
    ryu
  3. lrkçıyım. özellikle, fransızları sevmiyorum. dikmişler koca kuleyi hayvan gibi şi yapıyorlar. türkçe öğrendiklerinde ve avrupa kupasını kazandıklarında belki arkadaş olabiliriz. o zamana kadar yoklar benim için. eminim ki bunun için üzüntüden kahroluyorlardır ama yapacak bir şey yok. kendimi çok önemsiyorum, eminim onlar da beni aynı derecede önemsiyordur ve kendilerini bana sevdirmek için mona lisa tablosunu hediye olarak yollayacaklardır.
  4. insanların övünmek adına hiçbir meziyetlerinin olmaması sonucu, övünülebilecek son özelliklerini kullanarak tatmin olma şekilleri. klasik milliyetçilik ile, özellikle de atatürk milliyetçiliği ile karıştırılmaması gerekendir.

    toplumların, yaptıkları faaliyetlerle övünmeleri doğaldır. ben şahsen, kendimi ne milliyetçi ne de ırkçı olarak tanımlamıyorum. ancak bu benim aziz sancar gibi birinin, bizim topraklarımızda yaşamış, bizim dilimizi bilen, ve bir şeyleri başarmış bir insanın, bizim içimizden çıkması ile gurur duymayacağım anlamına gelmiyor. benim ülkeme yapılmış bir saldırıya üzülmeyeceğim anlamına hiç gelmiyor. aynısı fransa'da da, amerika'da da oluyor. onlara da üzülüyorum. yeri geliyor, bir insan olarak fransız ihtilali ile bile gurur duyabiliyorum ben mesela. yeri geliyor atatürk ile de gurur duyuyorum. osmanlı padişahları ile de. işi sidik yarışına vurmak ise saçmalık kısmının başladığı yer. çizgiyi iyi çekmek lazım. fransa'da patlayan bombaya üzülmenin vatana ihanet (?) sayılmasına da anlam veremiyorum açıkçası.

    burada en yanlış anlaşılan nokta şu: "bakın, benim tarihim çok süper, o zaman ben de süperim. benim doğuştan gelen türk kimliğim sizden üstün olmamı sağlıyor" düşüncesi. öyle bir şey yok. maalesef. 500 yıl önce süper olman, bugün de süper olduğun anlamına gelmiyor.

    en basit düşünme şekli ile dünyada x adet millet var diyelim. bu x adet milletin en azından %10'luk kısmı ırkçı. hepsi de kendinin en süper ırk olduğunu iddia ediyor. hepsine de sorsanız haklı sebepleri var. insanları x adet millete bölmüşüz, hepsi de iyi kötü bir şeyler başarmış. bununla övünmeleri doğal ama 500 yıl önce istanbul'u fethettik diye bugün övünmek akıl karı bir olay mıdır? önemli olan bugün ne yaptığınız. adam yılda 1 milyon patent aldık diyor. sadece ibm'in senede aldığı patent sayısı, türkiye ile denk. ben bunları söyleyince tepki görüyorum ama çok ilginç. vatanımı sevmiyormuşum. arabada mehter marşı açıp gezmek, patent almaktan daha büyük milliyetçilik ve topluma daha büyük katkılar sağlıyor anlaşılan.

    adama diyorlar ki "avrupa kişisel temizlik konusunda böyle böyleymiş, bak kirliliğe bağlı hastalıklar şu oranda düşmüş". o da cevap olarak diyor ki "bizim ecdadımız daha temizdi şöyleydi böyleydi. onlar hep bizden öğrendiler". kardeşim iyi de 400 yıl önce senin ecdadın hamamda yıkanıyordu diye, sen temiz mi oluyorsun? ne güzel işte adamlar bir şeyler öğrenmiş, ileriye taşımış. sen ise tam tersi biçimde öğrendiğini de unutmuşsun. sen de suyunu, gıdanı, havanı bugün temiz tut, sen de gururlan. böyle de boş bir muhabbet yaşamamıştım uzun zamandır.

    (bkz: kocaeli) (bkz: dilovası raporu) (bkz: onur hamzaoğlu) . ben kendi ağzından dinledim. açın bakın adam neler söylemiş (internetten aratıp bakabilirsiniz dilovası raporuna.). sonra da açın bakın neler yapmışlar adama.

    "ben başta ülkemi, toplulumu sonra da insanlığı ileri taşımak istiyorum. bunun için de çalışıyorum."

    ile

    "ben başta insanlığı, sonra da kendi ülkemi ve toplumumu ileriye taşımak istiyorum. bunun için de çalışıyorum."

    arasındaki fark normal bir insan ile milliyetçi arasındaki fark ise (ki bu farkın bir önemi yok), bu ikisi ile aşağıdaki cümle arasındaki fark boş kafalı ırkçıların arasındaki farktır:

    "bakın benim ülkemde benden başka bir sürü kişi bunları yapmış (ben yapmadım ama). onların bunları yapması da dolaylı yoldan beni sizden üstün yapıyor."

    hele bir de üstünlüğü osmanlı/sovyet tipi yayılmacı politikalarda aramak gibi bir gaflet var ki evlerden ırak.
  5. sanıldığı gibi öyle derinden derine açıklaması , teorisi olmadığına inandığımdır.örneğin bir komunizmi , feminizmi şehirleşme anlayışını hatta oturup uzun uzun tartşabiliriz ama ırkçılık ne anlaşılabilir ne anlatılabilir olmayan bir virüs gibi anlamadığımız ama minik şeylerle ortaya çıkan bir bayağılık sadece. holocoust u anlamaya çalışırken kötülüğün teorisi olmuyor demekten başka çıkış bulamayan arrendti anmadan geçemiyor insan.
  6. çok değil 15 dk önce yaşadığım bir olayı yazacacağım şuraya.

    babam: yenge sizin evin kirası kaç oldu şimdi?
    yengem: 800
    babam: azmış, sizin ev büyük aslında daha çok olması gerek.
    yengem: şu an 1000 tl'yi geçti bizim orada kiralar. köpekler geleli çok arttı.
    ben: yenge köpekler derken?
    yengem: suriyeliler işte. sizin burada o köpeklerden yok mu?
  7. irk fikrinden doğmamıştır. irk -fikrin değil- orijinlerinin doğuşu ise kesinlikle ırkçılıkla ilgilidir.
    abrek
  8. boş yapmayın, boş konuşmayın. ben türk olarak doğdum ve kendi ırkımın en ileriye gitmesi için elimden geleni yaparım. eğer ben alman yada rus olsaydım yada herhangi bir ulustan olsaydım da onun için ugrasirdim. diğer milletleri öldürelim bitirelim diye bir idealim yok ama kendi ülkem için ve irkim icin kanimin son damlasına kadar çalışacağım, ugrasacagim. her insan eşit diye bir şey yok ve diğer toplumlarin sözü geçen şahısları benim gerilememe benim tukenmeme yol aciyorsa ben onlara ırkçılık yapacağım muhakkak. kalkipta bir japona ırkçılık yapmayıp bir ermeniye elbette ırkçılık yapacağım. biz şehit verdiğimizde sevinen ne kadar millet varsa hepsine muhakkak ırkçılık yapacağım. her milletin iyisi kötüsu olması umrumda değil, ben türküm ve benim irkima kötülük yapanı yok etmeyi canı gönülden isterim. fazla hümanistik aptalliktir, hümanistik adı altında öz benliğini unutanlara da ırkçılık yapacağım. çünkü ilerde bir gun savas olsa simdiki suriyeliler gibi başka bir ulkeye kacmaya calisacak ilk kişiler siz olacaksiniz. ayni ulkeyi paylasmamiz bu gorusumu sekteye ugratmaz. başka bir şeyi hakettiginizi mi dusunuyorsunuz?
  9. milliyetçilik ile beraber dünya üzerindeki hastalıklardan bir tanesi.
    hendi