1. ingiliz fizikçi. mekanik ve calculus gibi bilimlerin en önemli geliştiricilerinden.
  2. mezarı pek çok soylu kimseler gibi westminster abbey'de bulunan bilim adamı. klasik fiziğin kurucusu.
  3. düşüncelerini anlatmak için döneminde var olan matematik yetersiz kalınca, kendi yöntemlerini geliştirerek fizik dışında matematiğe de katkıda bulunmuş bilim adamı.
  4. evrensel kütle çekim yasası, einstein tarafından dumura uğratılan, dönemin fizikçisidir.
  5. ariusçuluk denilen sapkın bir mezhebin gizli üyesidir.

    (bkz: ariusçuluk)
  6. dünyayı değiştiren en önemli bilim adamlarında biri. dünyada gelmiş geçmiş, en etkili 2. kişiymiş. 1. hz. muhammet, 2. isaac newton, 3. hz. isa dır. yani dünyaya etki olarak isa' dan bile önce geliyormuş.

    1500 lerin ingilteresinde yaşamış olmasına rağmen, günümüzde uzaya gönderilen uydular hala newton prensiplerine göre çalışır.

    newton deyince benim aklıma lise fizik derslerinde gösterilen f=m.a efsane formülü gelirdir. enerji, iş, hız, yer çekimi gibi her konunun kilit formülüdür. lise 2 fizik dersinin mekanik ile ilgili tüm soruları bu formül ile çözülür. o derece etkilidir.

    f=m.a formülü çokta günlük hayatta kullanılır aslında. mesela elinde tepsi ile çay taşıyan kişi tepsiyi hızla döndürürse, çaylar yer çekimi ile yere düşmez. nedeni f=m.a formülünde yada hızla giden araba virajda sağa dönerken içindekiler sola doğru kayar, nedeni f=m.a işte bunlar hep isaac newton
  7. fizikçi,matematikçi,astronom,mucit,filozof,ilahiyatçı ingiliz bilim insanı.diferansiyel,integral alan hesaplamaları,eylemsizlik,kütle çekimi ve daha birçok keşfi olan fizik dünyasının şahı.