1. gözlemede tercih edilecek yegane ot olmalı. bana göre ıspanaklıdan daha lezizdir, biraz da peynirle desteklersiniz. son yıllarda popülerliği artmıştır. cilt hastalıkları, saç dökülmelerine iyi geldiği için kremler ve bazı şampuan terkiplerine girmeye başlamıştır. içeriğinde bulunan formik asit cillte tahrişe yol açar, ısırgan otu adını buradan alır. adını kim bulduysa çok doğru bir isim bulmuştur. çocukluğumuzda şortlu bacaklarla temas ettiğimizde az yakmamıştır.
  2. çorbası aşırı derecede lezettlidir. ancak kullanılacak ısırgana bağlı olarak belki de en kötü çorba deneyiminiz olabilir. tam manasıyla bıçak sırtı bir ot.
  3. çok küçük yaşlardan beri tanırım, anneme hediye etmek için toplamıştım çıplak elle^::)^
    mesut
  4. çorbası güzeldir ama ezmesi insanı yemekten soğutur o derece sevmem.çocukluk yıllarımızda otu elbisemizin bilek tarafından tutar birbirimizle savaşırdık kuzenlerle yetmezmiş gibi akşam anne babalarımızdan dayak yerdik bunun için :)

    not:vücudunuza değdikten sonra değen yere su temas etmesin daha da kaşındırır
  5. sağlık olarak faydasının yanında ders vermisligi de vardir. hemde ne ders. parkta bunlardan çok vardi. top oynuyoduk. top sahibi zuppenin biri oyunu surekli bozuyor alıp kaçıyordu. asabi olan ben dayanamayip topu suratına çektim. burnu kanadi yere yapıştı. bende o korkuyla koşmaya kacmaya başladım. bi abisi var görmem bile altima kaçırmama sebep.

    kaçarken normalde yerin altında olmasi icin yaratılmış bir kök isyan mi etmek istedi nedir dışarda boy göstermiş ki ayağıma takıldı. bundan mutevellit ısırgan yığınının içine kapaklanmam bir oldu. öyle acıydıkı gururum ağlamami engeledi. ama ben bas tacı edeceğim dersimi yanıma alip eve gittim ve düşündüm ki öfkene hakim olman gerekiyormus. keske herkez beim gibi ders çıkarabilse.
  6. kansere kadar çok faydalı bir bitkidir.
    egeli olarak bir tarif vermeden edemeyeceğim. isırgan otunun üzerine zeytinyağı döküp bekletilir (pişirmeden), 15 - 20 dk sonra ısırmaz artık ölür, lor olarak sınıflandırılan peynir çeşidi ile karıştırıp yemek vazgeçilmez bir kahvaltı menüsüdür.
    han
  7. küçükken yerden bulduğum ince sert çubuklarla bu otları avlıyordum çok hoşuma gidiyordu sonra bu yeniyor dediler böyle arasına tuz koyup yiyorduk tadı da çok iyiydi hatırladığım kadarıyla...
  8. şöyle bir sitesi bulunan, saç derisindeki yağ dengesini sağlamaya yardımcı olduğu iddiasıyla, farklı şampuan markalarının kuru saçlar için ve yağlı saçlar için olan türlerinde bulunan ot.
  9. bizim oralarda ^:nerelerde?^ böreği yapılır bu otun. annem peynirli ve ısırgan otlu yapar. etobur bir insan olduğum için ilk tepkim "yerde kendiliğinden yetişen her şeyi yemek zorunda değilsiniz yahu" olsa da deneyince fena bulmadım. bir ıspanaklı peynirli börek değil ama yoklukta gideri var.

    bir de, ısırgan biraz kaynatılıp suyuyla saçlar durulanırsa egzama sorununa iyi geliyor, bu benden teyitli.