1. işlenmiş gıda=paketli gıda====> katil.. son zamanlardaki bendeki tanımı.. küçük yaştan itibaren insanlara sürekli olarak enjekte edilen zehir misali tüm dünyayı sarmış durumda. şeker ve karbonhidratça zengin, bazısı çin tuzu diye bilinen msg ihtiva ediyor. nereydi anımsamıyorum ama bir yerde, markette gördüğümüz tüm ürünlerin tek tip olduğunu sadece paketlerinin farklı olduğu vurgusu yapılmıştı.. farklı oranlar belirlenerek aynı zehirleri alma hali gibi.

    son zamanlarda instagram'da konu ile ilgili gıda dedektifi @gidadedektifi oldukça çarpıcı olan araştırmalarını yayınlıyor, ürün görselleri altında; üstelik aldığı tehditlere aldırmadan..
  2. öncelikle işlenmiş gıda demek illa ürün sağlığa zararlı olacak demek değil.
    msg yani monosodyum glutamat ise sağlığa zararlı değil.
    gdo'lu ürünler şeytan değil.

    ama

    dünyanın 1 numaralı sağlık sorunu obezite iken gıdalara msg katmak, o msg'li ürünleri yemek yangına körükle gitmektir.
    un ve şekerin(glikoz şurubu vs..) ise zaten sağlıklı beslenmek isteyen herkesin minimum alması gereken gıdalar olduğunu artık çocuklar bile biliyor.
    gdo işi biraz nükleer enerji gibi titizlik ve dikkat isteyen bir iş. insanlıksa bunu becerecek yetenekten biraz yoksun.

    şunu da ekleyeyim. bu tarz konularda yalan ve abartılı söylemler her zaman ters tepiyor. insanlara doğrusunu, korkutmadan anlatmak önemli.

    ps: gıdadedektifine biraz baktım. biraz sakat iş. yayınlayan kişi satın alınabilir. mesela biraz baktım sadece 1 ülker ürünü gördüm ama 10'dan fazla eti ürünü vardı. gıda ile aranıza üçüncü bir kişiyi sokmayın. sonra siyasette diyet sömürüsü yapıyorlar : )
  3. sucuk mesela işlenmiş gıda. sucuk ya bu, dedesinin dedesiyle benim dedemin dedesi akraba gibi, aileden biri gibi, hani çok yakın tanıdık birisi hırsız çıkar da sülalecek şok olursun ya öyle bir şey.

    yok canım yapmaz öyle şey sucuk iyidir, sohbeti de hoştur. yapmamıştır o. kendimden şüphe ederim ondan etmem.
    abi