1. 22 mayıs 2016 pazar akşamı ingiltere - türkiye maçında çok amatörce yer tutuşuyla kaleciyi de işlevsiz hale getirerek ikinci golü yememize neden olan milli futbolcumuz.
  2. fenerbahçe'ye transfer olmuş über sol bek.
  3. 7 yıl önce beşiktaş'a transfer olduğunda milyon dolarlar bonservis bedeli olmuştu. 6 yılda sürekli sakat, sürekli kötü oynayan bir adam olarak hafizamda yer etti ancak milli takımın da sol beki oldu bu performansıyla. 6 yılda yaklaşık 210 maç varken 110 maça bile çıkmamış. 6 yılda 2 gol attı beşiktaşta 11 de asisti varmış. bir sol bek için inanılmaz kötü istatistikler.

    yine de fenerbahçe'den alacağı para muazzam, ben bir beşiktaşlı ve nerdeyse tüm maçları izleyen biri olarak kurtulduğumuza sevinirken, bu kadar yüksek paralara imza atmasına şaşırıyorum, aslında tam bir anadolu takımı topçusuydu.
  4. yıllarca formamızı giymesine rağmen bir beşiktaşlı olarak gitmesine üzülmediğim, bugün gaziantep maçındaki perforamansını da gördükten sonra fenerbahçeye nasıl gittiğine şaşırdığım futbolcu. sanırım aziz yıldırım gökhan gönül'ün intikamını almak için gözünü o kadar kararttı ki bu ismail nasıl bir oyuncu diye hiç bakmadan imzayı arttırdı. yine bugünkü maçı izlerken aklıma inebahtı deniz savaşı sonrası sokullu mehmet paşa'nın venediklilere söylediği söz geldi. biraz uyarlayarak şöyle bir sonuca vardım en azından bu sezonluk:

    biz gökhan gönülü almakla sizin sağ kolunuzu kestik. siz ismail köybaşı'nı alarak bizim sakalımızı traş ettiniz. kesilen kol yerine gelmez ama tıraş edilen sakal daha gür biter.
  5. 7 sene formasını giydiği beşiktaşa bu maçta olduğu kadar katkı sağlamamıştır.
  6. şaka gibi ya.. 5 haziran'da oynanacak makedonya ve kosova maçları için milli takım aday kadrosuna alınmış.

    şu takıma kim seçiyor bu adamları lan!! sen hiç mi ismail kazmasını işlemedin? ne artısı var. adam bildiğin zarar kendi takımında bile full yedek. ihtiyaç halinde de korka korka oynatılıyor (çünkü kazma) ama milli takıma seçiliyor.

    insanı futboldan soğutuyorsunuz...