1. artikellere fazla takılmadan öğrenmeye çalışılmalı aksi takdire öğrenen insan için bir hayli zor olucak eylem. ayrıca ingilizceden sonra dünyada en çok konuşulan 2. dil.. resmi olarak ise 1. sıradadır. her ne kadar türkiyede pek işe yaramasada dünyada konuşulan 2. dil olması bakımından öğrenmek için yeterlidir.
  2. italyanca'nın yavşamış halidir.

    endülüs emevilerinin ispanya'ya hatırı sayılır bir süre hakim olmasıyla yüzlerce arapça kelime bu dile girmiştir, en basitinden para anlamına gelen dinero bildiğimiz dinar kelimesidir. saygı anlamı içeren 'siz' kelimesi usted, arapçadaki ustad'dır, (bize de üstat olarak geçmiş.)

    ingilizceden sonra öğrenmesi en kolay avrupa dilidir.
  3. latince bilmek kendisini öğrenmeyi bir nebze kolaylaştırıyor
    bir nebze'nin altı çizili
    kesinlikle ingilizce gibi bir değil
    kural, kural, kuraldan oluşuyor
    6 ay ispanya'da yaşadım geriye kelimeden başka bir bok kalmadı
    öyle bir gramer!
  4. memrise'den öğrenilebilecek dil. ses fonetik olarak kulağa çok hoş geliyor. kolayca öğrenilebilir.
  5. güzel dil. zevkli, mantığı düz. fakat subjuntivolara dikkat etmek lazım. adamlar biz bunu doğduğumuzdan beri kolaylıkla kullanıyoruz diyor ama yeni başlayan için zaman alabilir. Ayrıca bir dili öğrenmenin en iyi yolu konuşmaktan ve dinlemekten geçer. so that ispanyol vizontelesi
  6. kolay olup olmadığını merak ettiğim konuşma olarak hoşuma giden benim gibi yabancı dil öğrenme merakı olan insanları bu riske girsem mi diye sorgulatan ancak asla araştırtmayan dil. kolay mı la söyleyin öğrenesim var.
  7. nedendir tam olarak bilmiyorum ama belkide şimdiye kadar duyduğum konuşmalardan edindiğim izlenim dolayısıyla konuşanın sesinde bir kalınlaşma ve parazit etkisi ortaya çıkardığını düşündüğüm dil.
  8. ispanyolca bilmeden ispanyolca biliyormuş imajı çizmenin en pratik yolu v'leri b olarak okumak ve aksanları doğru vurgulamaktır.
  9. sınırlı birikimime rağmen istanbulda ispanyollarla iletişime geçtiğim dildir. muhabbete girene kadar ingilizce, sonrasında ispanyolca bildiklerim ve bitiş olmuştu. #iyianı