1. astronom süleyman fişek'in, trt kent radyo "radyo kulübü" programının 4 eylül tarihli yayınında (#44132) müjdelediği türkiye'nin ilk astronomi müzesi.

    kurulum aşamasında da yer alan astronom; önümüzdeki aylarda tamamlanacak istek belde okulları'na ait gözlemevi, planetarium ve astronomi müzesinde aydan ve marstan gelen gök taşlarının sergileneceğini ve çeşitli uzay gözlemlerinin yapılabileceği aktarıldı. müze halka açık olacak.

    takip:
    * İSTEK Belde Okulu Gözlemevi - facebook
    * İSTEK Belde Okulu Gözlemevi - twitter
    * müzeden görünüm
  2. planetaryum adım adım yetilerini sergiliyor.

    üsküdar'daki hava hareketlerini izliyorlar - hürriyet

    !---- alıntı ----!
    Meteoroloji İstasyonu ve Tüm Gökyüzü Kamerası faaliyete geçti. Üsküdar’da ani ve uzun süreli hava olayları incelenerek kayıt altına alınabilecek, internet üzerinden takip edilebilecek.

    Üsküdar Nakkaştepe’ de bulunan İSTEK Belde Okulları Gözlemevi bünyesinde kurulan Meteoroloji İstasyonu ve Tüm Gökyüzü Kamerası bu yıl faaliyete geçti. Meteoroloji istasyonu, sıcaklık, nem, yağış miktarı ve basınç değerleri dışında, rüzgârın yönü ve şiddeti, bulutluluk oranı, Güneş radyasyonu ve UV ölçümleri yapacak. Ani ve uzun süreli değişimleri kayıt altına alan istasyon ile meteorolojik olaylar incelenebilecek, uzun dönemli istatistik veriler ile bölgenin meteorolojik karakteristiğine yönelik çalışmalar yapılabilecek. Kamera ile gün içerisindeki bulutluluk durumu an be an takip edilebilecekken, gökyüzünün tamamının görüntüsü de anlık olarak kayıt altına alınabilecek. Gündüzleri bulut hareketlerini izlemeye olanak tanıyan kamera, geceleri gökyüzündeki parlak yıldızların görüntülerini ve gece boyu gerçekleşen göktaşı parlamalarını da kayıt altına alabilecek.
    !---- alıntı ----!