1. olağan şartlarda tek taraflı bir edimdir. karşı taraf edilgen konumdadır.

    ideal olan, eğer işinizi sadece yaşamınızı, sosyal hayatınızı finanse etmek için yapıyorsanız, artık o işten kazanacağınız paraya ihtiyacınızın kalmaması ya da daha iyi şartlarda bir iş fırsatı yakalamanız, daha iyi bir teklif almanız halinde gerçekleştirdiğinizdir.

    faşist toplumlar ya da kurumlarda işverenin zoruyla gerçekleştirildiği sık karşılaşılan bir durumdur. tazminat ve diğer haklar bu yolla işveren tarafından gasp! edilir.

    bazense haysiyetin gereğidir. yaptığınız işin hakkını veremediğiniz, kuruma, bireylere, toplumun bir kesimi ya da tamamına zarar verdiğinizde karakterinizi ortaya koymalısınız. bu topraklara pek uğrayan bir yöntem değildir.
    one
  2. ve devamında gelen rahatlamışlık hissi.

    çoğumuz mesleğini sevse de işini sevmiyor. çalıştığı ortamı, çalıştığı kişileri sevmiyor. ve çoğu insan istifa etme hayali kuruyor.
    istifa ederken söyleyeceği sözleri, o gün giyeceği kıyafeti, istifa ettikten sonra ilk kimi arayacağını düşünen insanlar tanıyorum. (ben de onlardan biriyim. merhaba!)

    şahsım adına; 1.5 yıl daha bu işten ayrılamam. sonraysa dakika durmam diye düşünüyorum. her haftaya başlarken motivasyonum istifa ederken dinleyeceğim şarkı: homesick - kings of convenience

    sonra burdan koşarak sahile inip çay içeceğim.
  3. belirli durumlarda onurlu insanların tek seçeneğidir. ülkemiz siyasetçileri arasında anlamı bilinmeyen bir olgudur. örneğin, 2015 yılının son çeyreği ile 2016 yılının ilk çeyreği arasında ülkemizin başkenti ankara'da büyük terör saldırıları gerçekleşmiştir ve yürütmenin en tepesinden başlamak üzere birçok siyasinin ve bürokratın bu zafiyette büyük sorumluluğu vardır ama buna rağmen istifa eden bakan ve/veya üst düzey bürokrat olmamıştır.

    öte yandan, pek kıymetli siyasilerimiz onursuz olamayacağına göre belirli durumlarda onurlu insanların tek seçeneğinin istifa etmek olduğu yönündeki tanım yanlıştır veya ülkenin başkentinde iki ayda bir terör saldırılarının olması bahsi geçen belirli durumlardan değildir.
  4. ahlaklı insanların gerektiğinde yaptığı hareket. arsız insanlar için şu atasözü var. arsızın götüne kazık çakmışlar o ses nereden geliyor demiş.
  5. türk milleti için ütopya olan kavram.
  6. onurlu eylem. ülkemizde onurunu paraya satanlar olduğundan henüz gerçekleşmemiştir. birgün belki o güzel insanlara rastlarız.
  7. japonlarda intihar ile özdeşleşen eylem.
    1995 yılındaki 6500 kişinin öldüğü kobe depreminden sonra kente su sağlayamayan belediye başkanını kendini astı.
    bir yıl sonra kentin imar müdürü de intihar etti.
    izmit körfez geçiş asma köprüsünde "catwalk " olarak bilinen halatın kopmasından kendini sorumlu tutan japon mühendis , bilek ve boğazını keserek intihar etti.
  8. bir kaç zamandır içlerinde bölünmelerin farklı düşüncelerin kol gezdiğini biliyoruz. ne kadar biz birlikteyiz, kol kolayız deseler bir ayrışma, buharlaşma söz konusu.

    buna istinaden bir yazı paylaşmak istiyorum: istifayı düşündüler

    yeniçağ gazetesi-ahmet takan
  9. onurlu bir eylem . ^:anladınız onu^