1. sıkıcı bir şekilde akan gündemi renklendiren bir haber. şimdiye kadar istifa edenler:

    -istanbul büyükşehir belediye başkanı kadir topbaş
    -niğde belediye başkanı faruk akdoğan
    -düzce belediye başkanı mehmet keleş

    direnme kararı alanlar:

    -ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek
    -bursa büyükşehir belediye başkanı recep altepe
    -balıkesir belediye başkanı ahmet edip uğur

    bahisleri açalım. ben rte kazanacak diyorum. :)
  2. ben haberleri izlemiyorum, gündemi de pek takip etmiyorum. amacım siyasi tartışma yaratmakta değil ama biri bana bu istifaların neden istendiğini anlatabilir mi?
    100 kere karşıma geldi 10 kere okudum 1 kere bile sebebini öğrenemedim.
  3. oyla gelmiş insanların ne kadar kaçak oyla gelmiş olsalar da tayyip istedi diye gidecek olmaları çok ezikçe umuyorum direnirler sonuna kadar ve içlerinde kırılmalar başlar.
  4. her zaman bakış açım; “fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm” seviyesindeydi. ama konu ankara’da ethem’in öldüğü yere teşekkür pankartı asan gökçek konu olunca hiç böyle düşünemiyorum. ben de her ortalama insanın olabileceği kadar erdemliyim herhalde. ne adamsın voltaire.
  5. direneceklerini söyleyenlere cevabımdır:

    << hepinizin boynunun eğrisi var. o yüzden fazla zorlamayın canısı, bu saatten sonra sizden demokrasi havarisi çıkmaz! anca andavallı ana muhalefet partisi size payanda olabilir, o da belki...>>
  6. bursa düştü tekrar ediyorum bursa düştü! balıkesir ve ankara cephesinde yeni bir şey yok...
  7. mesut
  8. kim derdi ki bir sevmediğimize bir diğer hiç ama hiç sevmediğimizden bizi kurtaracak diye destek verip, kısa süreliğine ve minimum düzeyde bile olsa sempati duyacağız. hayat cidden çok acayip. ve biz ne kadar biçareyiz.
  9. üçüncü isim balıkesir büyükşehir belediye başkanı ahmet edip uğur da bugün istifa etti. diğerlerinden biraz daha farklı olarak, aslında malumun ilanı olsa da, yaptığı konuşmada dikkatimi çeken bir iki cümle oldu.

    şöyle demiş: "...ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. ak parti’de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır."

    şimdi, bu ve benzeri şahıslara neden oy verdiğini dahi bilmeyen "ıstırırımcı" kitle pek tabii ki dirense de arkasında durmaz, ağlasa da gözünün yaşına bakmaz. ama ülke olarak içine yuvarlandığımız duruma bak ki, bu adam alenen ailesinin tehdit edildiğini söylese de bir tane cumhuriyet savcısı çıkıp da bu nedir diyemez, diyemeyecek. adalet herkes için lazım olacak derken karşılığında reisim bilir diyenlerle geldiğimiz faşist diktatörlüğün boyutu işte bu. cumhuriyetin 94. yılı kutlu olsun. (bkz: mafyokrasi)
    mesut