• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.35)
itirazım var - onur ünlü
selman bulut, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıradışı bir imamdır. bir gün camide namaz kıldırdığı sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanır. içeride bulunan kişilerden biri yere yığılır ve hayatını kaybeder. olay yerine gelen polis ilk delilleri toplar ve araştırma süreci başlar. selman bulut bu olay sonrasında harekete geçer ve şüphelendiği kimi kişi ve durumların üzerinden davayı çözmeye karar verir. her ipucu işleri beklemediği bir noktaya götürür ve olaylar gittikçe daha gizemli bir hal almaya başlar...


  1. onur ünlü'nün sinema anlayışını iyice benimsememi sağlayan filmidir. kendi inancının yozlaşmasına dair verdiği mesajlar da filme güzel bir tat katmıştır.
  2. sherlok holmes havası yakaladığım film , yönetmen koltuğunda onur ünlü varsa ve başrolde serkan keskin oynuyorsa tereddüt etmeden izlenir.
  3. onur ünlünün kendine ait bir din anlayışını idealize ederek bir polisiye senaryoyla harmanladığı film. romantik islamcılığın entelektüel görünümünün sinemadaki etkisi gibi uzun bir tamlamayla tanımlanabilecek hede.yok imammış da hem antropoloji okumuş hem askerlik yapmış hem bişeyler bişeyler.
    pedofiliye değinmesi çok iyi olmuş ama bak.oraya eyvallah. insanlar bazı gerçekleri görmeliler artık.
    sıkılmadım izlerken, ama baz yerleri rahatsız etmedi değil.
    onun dışında satranç fikri güzeldi. şiirleri müzikleri fln iyi kondurmuş.
    yani işte bir onur ünlü filmi.