1. the runaways'de bas çalmış basistlerden biri.

    gerçek adı jacqueline louise fuchs'dır.

    ucla'den burs kazanıp matematik dalında lisans yapacağı dönemde the runaways'e katılması teklif edilir ve kendisi de "zaten grup yükseliyor, lanet olsun matematiğine de bilim insanlığına da" deyip basist olarak gruba katılmıştır.

    gruba ilk katıldığı yıllarda gruba uyum sağlaması açısından şarkı kayıtlarında görev verilmez, "daha dün gruba katıldın yeğenim, dur hele önce şarkıları iyice öğren" denerekten.

    bir de gruba sonradan katılan her basistin yaşadığı "grupta kimsenin sallamadığı eleman" olma deneyimini yaşadığı için grupla bir türlü yıldızı barışmaz kendisinin. sonra arkadaşı randy rhoads (evet bildiğiniz randy rhoads) "boş ver be gülüm sen onları bak ben burada grup kuruyorum gel bana katıl" der ve "hakikaten lan yemişim runaways'i" der ve gruptan ayrılır.

    sonra müziği bırakır ve dilbilimci, italyan dili uzmanı, bilgisayar uzmanı ve avukat olur (maşallah ablaya, el atmadığı alan kalmamış neredeyse). bir de kendisi barack obama'nın sınıf arkadaşı olmuştur.

    bir de sanırım kendisi açgözlü bir insan olacak ki 2015 yılında "the runaways bana çok kötü davrandı, bana tecavüz edildi" tarzı açıklamalarla gündeme gelmeye çalışır ama joan jett bacımızdan okkalı bir küfür yediği için bir daha ortalarda görünmez. bu olaydan kısa bir süre sonra öldüğü hakkında dedikodular çıkar ama ne kadar doğrudur bilemem.

    not: tecavüz olayının 1975'de yaşandığı iddia ediliyor. 40 yıl neyi bekledi ki bu kadın onu anlamadım ben.