• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
juni taisen zodiac war
her 12 yilda bir duzenlenen 12 turnuvasinin 12.si...

isimilerini çin takvimindeki 12 hayvandan alan cesur savascilarin savasini konu alan bu animede karakterlerimiz farkli karekterdeki savascilar; “fare” “boga” “kaplan” “tavsan,” “ejder” “yilan” “at” “keci” "maymun” “tavuk” “kopek” ve “domuz.”

turnuvanin galibi bir dilek hakki kazancak.
kim hayatta kalacak?
kimin gozyaslari komplo ve cinayet ile savas meydanina dokulecek?


  1. 2017'nin sonuna dogru cikan degisik bir animeydi ve gecenlerde final bolumu ile son buldu. acikcasi bu tarz animeleri seviyorum. bol karekterli ve farkli bir konu. zaten animelerdeki hayal dunyasina akil sir ermiyor. bir bakarsin devler, olmadi vampirden bozma yaratiklar olmadi olum melekleri. malzeme bol ve akla hayale gelmeyecek konular buluyorlar. nerden akliniza geldi 12 hayvanli cin takvimini savascilara uyarlamak. juuni taisen boyle bir anime. cizimleri ve muzikleri guzel. turnuva devam ederken her bolum bir karakterin gecmisi uzerinden flashbackler ile tanitimi yapiyor ve toplamda 12 bolum suruyor. finali biraz yavan gecti soylemeden edemeyecegim ama butun olarak guzeldi.

    !---- spoiler ----!

    12 farkli karakter var ve sen bu 12 kisinin maceralarini izlemeyi dusunurken her bolum biri olup gidiyor. basrol yok yani. hicbir karaktere baglanamiyorsunuz. baglanmayi gec nefret etmek istediginiz bir karakter yaratmislar onu da neredeyse sona kadar oldurmeyerek iticilikte zirve yapiyor. ciplak vucuda panyon takip devasa ponpon kuyrugu ile bir tavsan nasil cinayet isler, hem de topuklu ayakkabisi var. durun foto vereyim yanmasin kafalar

    neyse iste bu itici tavsandan cok bahsetmeyim izlerseniz siz de nefret edersiniz ama sunu bilin turnuvayi kazanirsa dileyecegi dilek o karakterle cok alakasiz. hepsinin ne dileyecegi bir sekilde veriliyor bir karakter haricinde (o da en karizmatik karakter soylemiyim simdi). zaten son bolumde de turnuva galibinin ne dilesem sancilarini izliyoruz. bu sancilari izlerken siz de kendinize soruyorsunuz. gerceklesecek bir dilek hakkiniz olsa ne dilerdiniz? sokak roportajlari gibi biri agziniza mikrofonu soksa 99 farkli sey siralarsiniz ama is gercege donunce harbiden aci cekilir kafayi yeriz mesaji var.

    !---- spoiler ----!
  2. (bkz: basilisk) tadında ama ondan çok daha kısa ve çok daha şaşırtıcı bir kurgusu var. ben sonunu beğendim.

    şaşırtıcılığı konusuna vurgu yapmak isterim , her filmin, dizinin ortasında olayı çözmekten sıkılan biri iseniz bırakın sonunu, genel olarak ne olacağını tahmin etmeniz çok zor olduğu bir animasyon yapmışlar.

    !---- spoiler ----!

    dizi uzatılmak istense aslında farenin maymunu yeniden canlandırıp konseye karşı savaştıkları bir maceraya gidilebilirdi ama yapmadılar.

    çok daha marjinal bir sonla bitti. sondaki 100 dileğin listesini bulan olursa bana mesaj atsın.
    !---- spoiler ----!