• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
jupiter ascending - lana wachowski, lilly wachowski
lana ve andy wachowski'nin yazıp yönettiği bilim-kurgu epik macera türünde bir warner bros. filmi olan "jupiter yükseliyor / jupiter ascending,"un başrollerinde channing tatum ve mila kunis yer alıyor.

jupiter jones (kunis) doğduğunda, gök yüzünde onun kaderinde çok büyük olayların var olacağına dair birçok işaret vardır. şimdi bir yetişkin olan jupiter, yıldızları hayal etmekte ama her gün başka insanların evini temizlediği işinin ve kötü ayrılıklarla biten ilişkilerinin soğukluğuyla uyanmaktadır. bir gün jupiter'i bulmak için genetik mühendislik ürünü eski bir asker olan caine (tatum), dünyaya geldiğinde, jupiter'in onu bekleyen kaderi de ortaya çıkmaya başlar.


  1. Babası gökbilimci olan Jupiter doğmadan adını veren babası öldürülünce annesi ile birlikte rusya'dan Chicago’ya taşınır, bilim insanı olan annesi kocasının ölümü sonrası mesleğini bırakıp geçinmek için ailesi ile birlikte gündelikçiliğe başlar ve jupiter de büyüdüğünde bir gündelikçi olur.

    Her güne hayatından nefret ettiğini söyleyerek uyanır. Fakat bir gün peşine düşen uzaylılar yüzünden Jupiter’in rutini bozulur.

    Abrasax hanedanı ve insan soyu arasındaki mücadele efektler ile izlenebilir hale gelmiş. Burda niye bitti şimdi bu film diyebileceğiniz gibi jüpiter'in değişik seçimi de sizi şaşırtabilir. izlenebilir bir film, fantastik ve bilim-kurgu bir arada. aşk da var savaş da. e güzel.

    fragman
  2. tek kelimeyle olmamış film. matrix' i ortaya çıkaran insanlar nasıl böyle bir film çekmiş anlamak mümkün değil. öncelikle senaryo vasat, sanki aceleye getirilmiş gibi. kurgu kopuk, tamam temposundan dolayı çok sıkılmıyorsunuz ama olayların tahmin edilebilirliği bir sonraki aşamayı beklemenize neden olmuyor. oyunculuklar vasatın altında. mila kunis sanki her gün uzaylıların evini temizliyormuş gibi, olaylar karşısında oldukça sakin. görsel efektler ise güzel ki zaten 176 milyon dolar para harcanmış. özetle daha iyi bir işiniz yoksa ancak o zaman izleyin.