1. ayçiçeği çekirdeğine göre daha çok bağımlılık yapıyor. ama tabi çok fazla yenilmiyor sonra dilde yara falan çıkartıyor. ayrıca mümkünse tuzsuz olanlarından yemek lazım yoksa 2 gün boyunca ciğeriniz yanar. yerken de belli bir ustalık seviyesine ulaşmak gerekir. alışkın değilseniz yiyeceğiniz 2 çekirdek yüzünden sinir olabilirsiniz.
  2. kabak çekirdeği yıllar önce fikret kuşkan'ın oynadığı bir reklamda geçmişti ve benim reklam şiir gibi dilime dolanmıştı. reklam metni "oturmuş çekirdek yiyordum, kabak çekirdeği" diye başlıyordu.

    esas oğlan bir bahçe duvarında oturmuş kabak çekirdeği yer. reklam metni okunurken kız bahçede çiçek diker. elleri toprak olur. saçını düzeltirken toprak yüzüne bulaşır. metin öyle güzel iki cümleyle biter ki hitap ettiği kitleyi kalbinden vurur: "oturmuş çekirdek yiyordum ve ruhum tehlikedeydi."
  3. bağırsak düzenleyici etkisi vardır. bir koca karı ilacı olarak bağırsak kurdundan kurtulmak için bu çekirdeğin tüketilmesi önerilir.
  4. kendisini kabuğuyla tüketmekteyim. kabuğu daha da güzel bir tat katıyor.(*:swh)
  5. fiyatı normal çekirdeğin iki katı ama böyle iri taneli falan.acayip güzel ve evet tuzsuz olani tercih edilmeli.
    zahle
  6. cig kabak cekirdeginin faydaları saymakla bitmez. ama sadece cig olanının, kavrulmamis, herhangi bir işlemden geçmemiş olanının.
  7. çiğdem o diyorum...
    evet mesela çiğ olanı:
    tenya düşmanıı