1. bana çok fazla oluyor bu. hatta tuvalete oturunca ilk bir iki dakika korku içinde beklemekle geçiyor.

    acaba yine mi kabız oldum?
    yoksa kakam normal ama naz mı yapıyor?
    öyle ise ne yapacağım?

    çok kötü bir his çünkü içinize hapsolmuş karanlık bir yapı var. acı veriyor bir de bir süre sonra. 4. günden sonra insan düşünmeye başlıyor: "bu devran ne kadar daha böyle sürecek?"

    her seferinde kendimi bim'e atıp ezberime aldığım lifli gıdaların hepsini sepete dolduruyorum. belki bir faydası olur diye. yeri gelmişken onları da sayayım:

    tıbbi olarak kesin çözüm: lavman
    doğal kesin çözüm: kuru erik, kuru kayısı, kuru üzüm
    dokunulmaması gereken: kola, kahve, çay
    işe yarar: hareket etmek

    ve içebildiğiniz kadar çok su.

    bir de kıyamet senaryosu var ki o da saydığım malzemelerden yiyip yiyip yine de iyileşememek. onun da sebebi sanıyorum ki o demir bokun yolu tıkaması. bağırsakların geri kalanı "çıkar beni nolursun" diye haykırırken; külhanbeyimiz "çok da umrumdaydı" modunda takılır. o da evin içinde sıçamaz itler gibi dolaşmak ile sonuçlanır. bu durumda olabildiğince hareket edip, üstte kalan sıvı materyalin alttaki beton tabakaya nüfuz edip yumuşamasını beklemek gerekir.

    bu yorum tuvaletten girildi. sorun yokmuş.
  2. bulabiliyorsanız beyaz lahanayı haşlayıp yapraklarını yiyin. mümkünse haşlama suyunuda için. kayısı yemeniz de etkili olur ama tercihim kayısı meyve suyu. daha etkili oluyor.
    ozumm
  3. heykelleşir çıkmaz basur olunur. kayısı incir felan hikaye. recep ivedik abimizin dediği gibi basacaksın fitili helaya yardıracaksın.
  4. kalıcı çözüm için düzenli olarak şu 3'ü yapılmalı:
    her gün, yeterli miktarda posalı besin tüketmek. (sebze, meyve, kurubaklagil, tam tahıllı ekmekler)
    bol su içmek. (2-3 litre)
    egzersiz ( günde 30 dakika tempolu yürüyüş gibi)

    bunların dışında eczaneden temin edilecek probiyotik veya marketten alınacak kefirin düzenli içimi de yardımcı olabilir.


    tüm öğünlerde fast food tüketiyorsanız günde 2 kayısı yeyip kabızlığı çözemezsiniz.
  5. sıçabilmenin dünyanın en mükemmel şeyi olduğuna inandıracak durum.
    kuz
  6. son üç-dört ayımın baş düşmanı. bununla güne başlayınca günün bir anlamı da olmuyor, içinde bir ağırlıkla dolaşıp duruyorsun. ve üstelik bende beraberinde anal fissür’ü de getirmişti. sonra koştura koştura doktora. yine gelecek ama neyse ki şu an ilaçlarımla ve kremlerimle güvenli bölgedeymiş gibi hissediyorum.
  7. (bkz: kalın bağırsak) vücudun ikinci beyni. üzmemek gerekiyor, anlaşmak için. yani üzülmemeniz..