• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.51)
kader - zeki demirkubuz
bekir uğura aşıktır. uğur zagoru sevmektedir,zagor ise suç işlemeyi. zagor hapisten çıkar. boğucu bir yaz gecesi aksilikler birbirini takip edince mahallede cinayet işlenir. aynı gece uğur da kaybolur. bu cinayet, o güne kadar genç ve zengin cevatın koruması altında yaşayan uğurun genç ve güzel annesi, felçli babası ve küçük erkek kardeşi için zor ve karanlık günlerin habercisi olsa da, uğura delicesine aşık olan bekirin kurtuluş umudu olur. ailesinin bulduğu bir kızla evlenip, yeni bir yaşama başlar. ama aylar sonra, zagorun izmir'de iki polisi öldürüp yakalanması ve uğurun istanbul'a dönmesiyle yeni bir umut belirince, bu acımasız aşkın peşinde yıllar yılı sürecek amansız bir takip başlar. bekir, taşra pavyonlarında, üçüncü sınıf otel odalarında, esrar alemlerinde uğurun izini sürer.


  1. filmin giriş sahnesinde vildan atasever tişörtünü eliyle kaldırıp kendisini yeller ve karnı açılır ya, işte o andaki halinden her mahallede güzelce bir kız bulunur ve el kadar sabi sübyan ilk kez kendisinden yaşça büyük olan bu vildandan kızlara masum ya da kötücül bir ilgi duyar.
  2. masumiyet adlı 97 çıkışlı demirkubuz filminin gençliğine ışık tutan, zagor ve bekir tiplemeleri ile her zaman izlenebilecek bir efsane film.
    a1v
  3. izlenilen filmlere ilişkin yapılan ilk yorumlar sanırım oyunculuklara ilişkin olanlardır. ben bu filminde oyunculuk falan göremedim. sanırım hayat akıyormuş ve o sırada etrafta bazı kameralar varmış. biz de bu kameralara takılanlara şahit olduk... emeği geçenlerin ellerine sağlık
  4. abi
  5. bu film karşıma çıktıkça bir sızı gelir. sanki filmdeki karakterlerle beraberdik yıllarca, ben yaşlanmışım, onlarda yitip gitmiş. bilemedim.
    mest
  6. zeki demirkubuz'un çok beğendiğim filmi. "oturup türk filmi mi seyredeceğiz yea" diyenlere sesleniyorum o, türk mantığını, türk kişilik yapısını çözmüş bir yönetmen bu yüzden başarılı buluyorum. oyuncular vildan atasever ve ve vee tabi ki ufuk bayraktar'ı hayranlıkla izledim
    bir insanın değişimi temasını filmlerde izlersiniz, ama bu filmde o değişimi resmen yaşarsınız. "ulan ne hale geldi o temiz çocuk" dedirten film
  7. filmin oyuncu seçimine o kadar takıldım ki aklıma başka bir şey gelmiyor.
    vildan atasever, o statüde bir vatandaşa, bir pavyon şarkıcısına göre fazla klas kalmış.

    masumiyet'in öncesini çekmek istemedik bıdıbıdısını görmezden geliyorum -seyirciyi de aptal yerine koymamak lazım şimdi- hikaye türk sinemasında beni en etkilemiş hikayelerdendir, demeden geçemiyciğim.
  8. !---- spoiler ----!

    herkesin inanmak istediği bişey vardır bu a.koduğumun hayatında benimki de sensin ne yapayım?

    !---- spoiler ----!
  9. sen de anla artık başka yolu yok bunun. yazıkmış, kılmış, tüymüş hepsi hesap edildi bunların. her şeye hazırım diyorum sana. de ki iyilik ediyorsun, de ki sevap işliyorsun.herkesin inandığı bir şey vardır bu .... hayatında. benimkisi de sensin. napayım ... geçen gece çocuk hastaydı.. ilacı bitmiş, almak için dışarı çıktım. sağa sola saldırıp nöbetçi eczane arıyoruz. birden durup dururken içim cız etti. bi baktım gene aynı karın ağrısı... öyle özlemişim ki seni, dönerken bir meyhane gördüm. bi tek içeri girdiğimi hatırlıyorum bi de rakıya yumulduğumu. arkasından en az dört cigaralık... sonra gözümü bir açtım karşıdan karlı dağlar geçiyor. bir daha açtım başımda bir çocuk, kalk abi diyor kars'a geldik. otobüsten indim, yürümeye başladım. dedim allahım nerdeyim ben, burası neresi. sonra güç bela burayı buldum. kapının önünde durup düşündüm. dedim bekir, bu kapı ahret kapısı, burası sırat köprüsü. bu sefer de geçersen bir daha geri dönemezsin, iyi düşün dedim. düşündüm, düşündüm. ama olmadı. dönemedim. sonra bak oğlum dedim kendi kendime. yolu yok çekeceksin, isyan etmenin faydası yok. kaderin böyle. yol belli, eğ başını, usul usul yürü şimdi.