1. eğitimine, öğrencilerine, -bir zamanın- öğretmenlerine yakından vâkıf olduğum ve çağdaş,aydın,modern klasına yakışır bir okuldu kadıköy anadolu lisesi. bünyesinden mezun olan gayet aklı selim arkadaşlarım oldu. fakat o da artık kendini bu bok çukuruna, yozlaşmaya ve dini eğitim zırvalarınca reforme ettirilmeye çalışılıyor. tek bu okul değil, amaçladıkları da bu kadar küçük değil evet artık kendilerine muhalif olan, hatta olabilecek her türlü kurumun, okulun izindeler. yıllar önce kendi lisemi de imamhatip'e çevirmişlerdi. öğretmenler de bu durumdan hiç memnun olmamıştı tabii.

    yani geriye elimizde ne işinde arzulu, çağdaş ve aydın öğretmenler kalacak, ne de onların o yolda yetiştireceği öğrenciler.
  2. çok güzel yıllarımın geçtiği okulum.

    şimdi düşündüm de hayatımın merkezinde hala bu okulda beraber okuduğum insanlar yer alıyor, birkaç istisna hariç hala çevremin önemli bir kısmı martı.

    nedir bu okulun olayı derseniz özgürlüktür, özgür düşüncedir. insanlar klasik üniversitede hatta önemli ölçüde sonrasında liberalleşirken bizler lise sonrası o yıllara göre muhafazakarlaşıyoruz. naçizane tespitim budur.

    edit: o değil de dün akşam bünyesinden mezun^:hehehe^ bir sınıf arkadaşım yanımda fb'a girdi de fb yıkılıyor. mücadele edecekler belli.