1. kişiye, duruma, velhasıl hayata karşı takınılan tutuma göre şekillenmesi gerektiğini düşündüğüm dayanışma. ancak ezene karşı ezilenin yanında olmak şeklinde değerlendirirsem benim için bir anlamı olabilir. yoksa ne kadın başbakanlar, ne kadın vekiller, ne amirler ne memurlar gördük bu memlekette değil mi?
    mesut
  2. erkek egemen sistemde, şiddete karşı mücadele etmek ve kadının mevcut durumunu değiştirmek hiç kolay değil. ancak seslerimizi birleştirebilirsek, başka bir dünyayı birlikte yaratabiliriz.
    yaşasın kadın dayanışması!
  3. böyle bir şeye gerek olduğu için üzgünüm. geçmişte erkekler kadınlara eşyalarıymış gibi davranmasaydı bugün bunlara gerek kalmazdı.
  4. kadın ile ilgili ne söylersen hemen damgayı yersin. feminist. kadın dayanışması diye bir şey yok keşke olsaydı.
    kadınlara en büyük kötülüğü kadınlar yapıyor. erkekleri kadınlar yetiştiriyor. hem de nasıl?
    oğlunu el kızı diye biriyle evlendiriyor. sen erkeksin, sövmen normal diyor. gerekirse vurabilmelisin ki evde iktidarın erkin gücün sen de olduğu anlaşılmalı diyor.
    hadi bunları demiyor, olanlara bakalım.
    kendi evinde kızı ile oğlunu eşit şartlarda yetiştirmiyor. ağabey ya da erkek kardeşin kendilerinin yapabilecekleri en basit işleri yapma vazifesini kızına yüklüyor.
    onlar da öyle prensler krallar gibi yetiştiriliyor ki, el kızı ile kurduğu eve adımını attığı anda ayağını uzatıp tv seyretmeye, gerinmeye, yerden bir çöp almamaya programlanıyor.
    kırk yılda bir iş yapmışsa bu göklere çıkarılıyor.
    çünkü bunlar onun işi değil.
    iş yapan erkeklerin anaları oğullarının yaşadığı hayatı anlatıp vah vahlanıyorlar!
    bütün bunları yapan kadınsa aha vaha nasıl olsa gerek yok!
    işleri ortaklaşa yapmak hala söylence kadınlar kendilerine yardım eden adamlara şükrediyorlar.
    ve bütün bunlar bir yana ispatlama gereği duymadan kanuna gerek kalmadan bu zihniyetin mahsulleri kadınları öldürebiliyor.
    en acısı hak etmiştir diyen kalabalık bir kadın grubunun olması.
    beşiği sallayan el dünyaya hükmeder, fikrinden hareketle kadınları eğitmeden dayanışma fikri hülyalı bir bekleyişten öteye gidemiyor.
    küçük, kuru adımlar yerine kökten çözümler üretmek gerek!
    şimdi yorumlara bakalım!
    vay feminist, dominant karakter vay!
    :(
  5. kolektif bilinç ve dayanışma yaygınlaştırılması ve benimsenmesi gereken çok önemli kavramlar. fakat kadın, çevre, hayvan vb. bireysel dayanışma türleri sisteme delik açamaz. zaten dayanışmamızın amacı sistemi yıkıp, insan olma bilinci ile yeni bir toplum ve kültür yaratmak olmalıdır. gezi ayaklanması "kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser!" mottosu ile özdeşleşti ve tüm yurda yayıldı. bunu bir sistem sorunu olarak ele almalıyız. nitekim kapitalizm gölgesini satamadığı kadını da ağacı da hayvanı da yerle bir eder.