1. erkek kadar kadını da aşağılayan bir kalıp. kullandığımız dil aktüel siyaseti, gündelik hayatı, dünyayı nasıl algıladığımızı gösterir. bu yüzden bunu kullanan insan kadına özsel nitelikler yükleyen biridir. kadın ya da erkek sadece cinsiyetine göre bazı davranışları göstermek zorunda değil. temiz olan da insandır kirli olan da. gelenekselleşmiş ama ne yapalım diyenler de var. kullanma bu kalıbı sadece. överken batırıyorsunuz. pozitif ayrımcılık en kötü kategorize etme yöntemidir çünkü.
    sezgi
  2. filmlerde erkek evden çıkar çıkmaz kadının o eve perde dikmesi ile zuhur bulur.

    o kadar kumaşı iki dakikada nereden buluyorlar asıl gizem orada bence.
  3. bunun ideal olanı anne eli değmiş gibi sözü bence. ellerini değdirdikleri çocuklarından başlamak üzere bütün dünyayı güzel bir yer haline getirenlerdir anneler. anneler olmasa, dünya şu halinde bile olmaz çok daha iğrenç, cehennemvari bir yer olurdu. o yüzden bir annenin eli bir yemeğe de değse bir eve de değse bir insana da değse onların çok güzel hale geleceğinden hiç şüphem yok.
    ae
  4. bir evin temizliginin biyolojik olarak kadin cinsiyetine mensup birey(ler) tarafindan gerceklestirildigini anlatan bir söz.
  5. kesinlikle fark yaratır.
  6. düzenin diğer adıdır.
  7. şu an gerçekten ihtiyacım var buna evi bok götürüyo tatilden döndüm ve mutfakta unuttuğum gıda ürünleririnin dile geldiğini içi içine sığmadığını gördüm. sadece temizlik ve yemek için kadınlara ihtiyaç duyan birisi değilim yanlış anlaşılmasın ama evin bir tertibe düzene ihtiyacı var ve bunu ben yapamıyorum
    wtf
  8. erkek arkadaşımın alt üst ettiği anlayış.

    bulaşık sırası bende oldugu zamanlar "neyse sabaha yıkarım" diyip ertelediğim olurdu. ama o katiyyen o bulasıkları yıkamadan, o mutfağı tertemiz yapmadan uyumazdı. yahu adam sarı mutfak bezlerini çamaşır suyunda bekletiyordu :))) sonra benim gibi dağınık bir kadına karşın son derece derli, topludur. bazen benim dağınıklığımdan ona gına gelir "hadi kalk evi toplayalim" derdi. bir kerede erzakların bulunduğu raflari çicek gibi yapmıstı mübarek. kavonozdakiler bir yerde, posettekiler bir yerde. makarnalar, bulgurlar muntazam bir sırada.