1. kendi adıma söylemek gerekirse sinirlenince susarım. susarak cezalandırırım karşıdakini, çünkü karşıdaki kişiye konuşarak bir şey anlatamayacağımı öğrendim artık, ama susarak çok şey anlattım, ya da öyle olduğunu düşünüyorum.
    r2-d2
  2. gözünün içine bakmaya kıyamadığını bir daha görmemek istemesindendir. saf sevginin yerini hayal kırıklığının almasından, ümidini yitirip canı acıdığındandır.

    ne kadar geriye dönmek isterse ardında o kadar çok şey götürecegini bildiğinden bir an önce aynaya bakıp akan rimelini silmesi gerekir.
  3. dünyada örneğine rastlanmamıştır
  4. nasıl gözlerle konuşmak varsa bazen de susarak konuşmak gerekir.

    bir kadın susuyorsa eğer karşı taraf kendisi için yaklaşan hiç de hoş olmayan şeylerin ayak seslerini duymalıdır.

    ancak bazı durumlarda karşı tarafın algılaması için ne göz, ne söz ne de sessizlik fayda etmez. bu durumda "şimdi sen de herkes gibisin" dizesine kulak vermek gerekir.
  5. erkeğin susmasıyla aynıdır.
  6. konuşarak bir şeyleri çözememiştir. hayata bütün enerjisi ile atıldığında tüm sorunları çözecek bir ruh haliyle yıllarca sorunları konuşarak çözmeye olan inancını yitirmemiş. gün gelip devran dönünce yorulmuş, işleri seyrine bırakmış, arada depreşen belki bu sefer anlar diye başladığı her diyalogdan daha bi yorgun, daha bi bitkin çıkmış insanın gömüldüğü derin çukurun adıdır suskunluk!
    artık onun için bir masaldır şu sözler:
    insanlar konuşa konuşa ....
    sorunlarının üstüne gitmelisin
    bu sefer olacak seni anlayacak hadi bir dağa konuş ve anlatmaya çalış...
    inanmayın arada bir sizi coşturan o iç sese de kes sesini deyin, en azından dırdırcı biri olarak hafızalara kazınmazsınız...
    suskunluk bir insanın diri diri gömüldüğü, bir mezarın adıdır...
  7. "dolu" olan kadının "vasat" olana karşı tepkisidir. içinde akan nehirden taviz vermekten yorulmuştur. kara kuyulara karşıdır.
  8. "sustuysa eyvallah da susturulduysa sıkıntı büyük" diyebileceğim durum.

    neşet ertaş'tan geliyor: kadın insandır. biz insanoğlu.
  9. siyaset, spor, iş dünyası vs vs.
    hayatımızda ki bütün alanlarda erkekleri dinliyoruz ama kadının sustuğu görülmemiştir öyle mi? dolu konuştuğumuz görülmedi ise, dünyada ki bu kadar saçmalık dolu konuşan erkekler tarafından meydana getiriliyor ise bir zahmet erkekler sussun kadınlar konuşsun biraz bakalım dünya nasıl bir yer olacak.
    kadınlar susar hem de pek çok kez susar. karşısında ki erkeğin ne kadar basit, yavan, nezaketten uzak olduğunu gördükçe daha çok susar.
    çok doğru bir tespit yapan kadın sen sus çirkin diye susturulmaya çalışılır. ya fiziği ya cinsel hayatı öne sürülür. entelektüel birikiminin çok iyi olduğunu iddia eden erkekler dahi susturmak için hakaret eder, küfür eder. kadın tabi susar susmayıp da ne yapsın? kalite insanın içindendir. günlük kullandığın kelime sayısında değil
  10. erkeğin susması iki ihtimallidir; şurada açıklamıştık.

    ***

    kadın susuyorsa bin ihtimallidir.
    Naçizane tavsiyem oradan uzaklaşın.