1. sadece kadınlar kıskanır değil mi, erkekler hiç kıskanmaz, erkekler hiç dedikodu yapmaz, erkeklerin iki yüzlülük ettiği görülmüş şey değildir... sırf beğendiği kızın kariısında saf dışı bırakmak için ya da yakışıklılığını kıskandığı arkadaşının arkasından yavşak, ibne, sahtekar gibi lafları eden erkekler değilidir. erkekler biriyle arkadaş olduğu zaman artık asla ona ihanet etmez, asla arkadaşlığını bitirmez, asla dedikodusunu yapmaz...çünkü erkekler melektir!

    yahu arkadaşım insana özgü bazı davranışlar var ve neden kalkıp bunu sadece tek bir cinsiyet yaparmış gibi yansıtıyorsunuz? tüm insanları tanımıyoruz, tüm kadınları, tüm erkekleri. ne kadar insan varsa o kadar davranış çeşidi var. kalkıp "ben kadınlarla değil erkeklerle anlaşıyorum" demek ya da tam tersi, insanlara yapacağımız bir haksızlıktır. tanımadan hüküm vericeksek yobazlardan farkımız ne ?
  2. çevreme baktığımda bir yandan haklılık payı var bence de ama gerçekten samimi olduğum kişileri düşününce çürüyor bu görüş.
  3. bu konuda kadın ya da erkek (ler) denilerek yapılacak çoğullaştırma sonucu ortaya çıkacak genelleme yanlış olur.
    cinsiyet farketmeksizin
    sahte arkadaşlık kavramı diye bir durum yok
    var olanlar kendileri öyle tercih ettikleri için
    bence üzüldüğümüzde omzuna yaslanıp ağlayabileceğimiz gerçek arkadaşlar var.
  4. neye göre kime göre dediğim aptalca bir tespit. öyle koşulsuz ve salt sevgiye dayalı arkadaşlıklarım var ki. hiçbir zaman bir sahtelik hissetmedim açıkçası. hayat meşguliyetinden ötürü aylarca görüşmesek bile bir anı ile akla gelip birlikte bir şeyler yaptığım ve hiçbir şey eksilmediğini fark ettiğim dostluklar bunlar. özellikle kötü bir anımda nedenini sormadan otobüse atlayıp direkt yanıma gelecek insanlara sahip olduğum için mutluyum.

    ayrıca kadın asla bir diğer kadının kurdu olmamalıdır. kız kardeşlik kazanacak ulan!
  5. ℅99 gerçeklik payı vardır. geri kalan ℅1 lik kısım da burada anlaşılan. kadınların arkadaşlık kavramı pek gerçekçi değildir, bu çoğunlukla böyledir. genelleme içine girmesi için illaki herkeste aynı şeyin yaşanmasını beklememek lazım. göz var nizan var. istisnalar da kaideyi bozmaz kardeşim.
  6. her zaman kıskançlık duyulacak birşey olur arada, bazen maddi manevi imkanlar bazen bir erkek. bugüne kadar aksini görmedim.
    wtf
  7. dünyayı , evreni ve tüm ilişkileri kendi dar ve kısıtlı çerçevesinden görüp yorumlamaya anlamlandırmaya çalışan ilkel insan görüşü.
    bu gibi başlikları açan ve canı gönülden bunlara inananlar şimsek ve gökgürültüsünü tor efsanesi ve tor'un kılıcı ile açıklayan insanların dünya görüslerini paylaşıyorlar.
    herkes zamanı yaşar ama o zamanın uygarlığını yaşayamaz.
  8. kadınların çoğu zaman farkında bile olmadan yaptığını düşündüğüm şey. sanırım hepsinin yada çoğunun bir araya gelip diğer tüm kadınları ve erkekleri çemkirebilecekleri bir veya iki arkadaşları var. bu arkadaşları dışında kurdukları her arkadaşlık ilişkisi onlara sahte geliyor. her an güvenlerinin ve arkadaşlıklarının altından ihanet çıkmasını bekliyorlar. hatta bazen bu konuda kendileri çaba harcıyorlar.
  9. nenem yetmişlerinde elinde durmadan tespihi ,namazı vs olan aşırı anti feminist. sabah namazında sesli ettiği bir duayı aynen aktarıyorum ki o zamanlar ben lisedeyim '' allahım sen oğullarımın ayaklarına dolananların ayaklarına dolan karılarına onlara oyun oynayacak fırsat verme '' ( kimsenin oğullarının ayaklarına dolandığı felam yok ) velhasıl bir kaç sene evvel bir deprem olmuştu ,küçük ölçekli ,metrobüsteydim ,hissetmemiştim. ayvansaray durağının ne zıp zıp olduğunu devamlı kullanan arkadaşlar bilir. o aralar nenemin en küçük kardeşinin karısı istanbula gelmiş ,babannem kadını bir ağırlamalar ,meryemcim seni çok severim bilirsinler ,sen akıllı kadınsınlar. kadın gider nenemin arkasından ettiği tek yorum '' hep bunlar yüzünden oluyor her şey ,kadınlardan her şey beklenir ,deprem olduğu gün de kısa kollu giymişti ,açıyorlar her taraflarını deprem oluyor '' ee sen kadına ne diye iyi davrandın nene.
    ne yazık ki var böyle bir sahtelik ,ben deneyimlemedim sadece iki arkadaşım var ,azlığın kıymeti diyelim ,deneyimlememek dileğiyle.