1. çünkü kadın olarak her söylediğimizi ölçüp tartmamız gerekiyor.merhaba derken bile 'acaba' diyoruz.düşüncelerimizi söyleyebilmek şöyle dursun bir şaka yaptığımızda uygun olup olmadığını belirten tepkiler alıyoruz.(hep erkeklerden değil kadınlardan da alıyoruz bu tepkiyi ) her yaptığınızın eleştirildiği bir toplumda özgürce mizah yapmak zor. yapılmaz değil yapılır tabi ama sizin hakkınızda söylenecekleri kulak ardı edip devam edebilirseniz. yine toplumda kadına biçilen rol gereği sorumluluğumuz daha fazla .ne kadar yemek yapıyorum bulaşık yıkıyorum çocuğa bakıyorum deseniz bile kusura bakmayın arkanızı biz topluyoruz. bunları yapmak yerine düşünmek zorunda da kalıyoruz . çağımız kadının bir de çalışmak durumu var ki bütün zamanını alıyor zaten. kariyer dersen zor iş o kadın olan üstlerin bile sana bakışı farklı oluyor akademik camiada bile hala aşılmamış bu konu. etek boyuna bile karışılan bu devirde gel de mizah yap.
    - genelleme yapıldığı için genel konuştum istisnalar tabii ki vardır.
  2. snl nedir, kimleri bünyesinde yetiştirmiştir? dahası yeşilçam nedir, kimlerle varolmuştur?
    bu iki sorunun cevabını bulursanız sorun kalmaz.

    bir de tanıdığım, espiri düzeyi hayli iyi bir sürü kadın var.
    birini de her sabah aynada görüyorum...
  3. tanıştığım bir kadın var ki her şeyin en iyisi ondaydı. komiklik,zeka,espri,kültür , aradığım her şey o'nda vardı. komik kadın aramaktan ise zeki kadın arayın. zeki kadın sizi güldürür de ağlatır da mutlu da eder.
  4. buram buram cinsiyetçilik kokan bir önermedir. komedi ve mizah gibi zeka, gözlem, hazırcevaplık ve aklıma şu an gelmeyen bir sürü yeteneği bünyesinde barındıran böylesi bir alanda, bu tarz seksist yaklaşımın kadınların aynı zamanda aptal, dünyadan bihaber, sünepe vs vs bir sürü hakareti de içinde barındırdığını bilmem fark ettiniz mi? "erkeklere kadınlardan daha çok gülüyorum" demek bile yeterince ayrımcı iken bu önermeyle tüyü dikecek uygun bir yer arasanız iyi olur
  5. erkeklerin güldüğü şeylerin -genellikle- seksist olmasından kaynaklı olarak kadınları komik bulmaması ile alakalı tamamen. bel altı şakalar komiklikler yapmadan sizi güldürebilen kadınlar illa ki vardır beyler , yapmayın.
  6. bence popüler mizah cinsellik üzerine kurulu (türkiye'de) bastırılmış duyguları patlatmak, mizah aracılığıyla evcilleştirmek popi komedyenlerin sürekli başvurduğu yöntemdir mesela. yersiz şiddetle ilgili davranışlar-sözler de böyle. levent kırca'yla şahan gökbakar arasındaki 7 fark nedir?

    problem şu ki; bu ülkede bastırılanlar arasında sadece duygular yok. bir bütün olarak kadınlar da var. "komik ama yollu", "çok kafa kız, hm, kaşar ama" ... çok gülen kızlara ne deniyor mesela sizin oralarda?
    yok
  7. bu düşünce biraz da espiri anlayışından kaynaklanıyor sanırım. her ne kadar hepimiz cem yılmaza gülsekte azımsanmayacak kadar insan da farklı telden çalıyor.
    ben öyle komik (eğlenceli) bir insan değilimdir fakat aynı frekansı yakaladığım kadınlarla gayet güzel sohbet edip gülebiliyoruz.
    sense of humour.
  8. kaç tane kadın, kaç tane kültürden kadın tanıdın. kaç tane kültür edindin , gördün. kaç tane mizah anlayisin var .önce bunu bir açıklamak gerek sonra kadınların komik olmadığına bakariz