1. an itibarıyla istifa etmiştir. mart 2004’ten beri istanbul büyükşehir belediye başkanıydı.
  2. "Barış Yarkadaş Topbaş’ın istifasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletildiğini ancak Erdoğan’ın “beklesin” talimatı verdiğini öne sürdü. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da, "İstanbul'da bir belediye başkanı yok" dedi. İstifa ettiği tartışılan Kadir Topbaş da mesaj yayımlayarak "yeni hizmetlerimizle sizlerin karşısına çıkmaktan onur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

    Yarkadaş, "Topbaş bunun üzerine yakın çevresine '5 Ekim’e kadar bekleyeceğim' dedi. Gözler şimdi 5 Ekim’e çevrildi. AKP’deki rant kavgası sürecek” ifadelerini kullandı.

    Halktv’de ana haber bültenine telefonla bağlanan Yarkadaş, Topbaş’ın bu iddiayı reddedemeyeceğini, olaylar sırasında yanında bulunan 3 kişinin de bu duruma şahitlik olduğunu söyledi."

    Evrensel

    Evrensel'in dün (21 eylül) yayınladığı bu haberin detaylarına göre aynı zamanda başka bir ayrıntı daha var. Barış yarkadaş'ın önceden istifa haberini duyurmasının ardından, bu istifanın nedenini, kendisine rağmen -belediye tarafından veto edilen beş imar dosyasını kastederek- meclisten geçmesi üzerine aldığını söylüyor. Üstelik bunun meclise geçme konusu da oldukça ilginç. Akp'liler Belediye meclis üyelerini ararken yanlışlıkla chp üyelerini de arıyorlar. Aynen dosyaları geçirmek gerektiğinden bahsediyorlar. Şaibeli ve bir kısmı mahkemelik olmuş dosyalar ile ilgili chp böyle haber alıyor.

    Bu insanlar imar ile yolsuzluk ile baskı ile parladılar. Şimdi kendi içlerine çöküyorlar.

    Edit: yazım