1. mart ayi sayisini aldigim ve beni hayal kirikligina ugratan dergi bozuntusu. daha dogru duzgun okuyamadan, soyle bir goz gezdirmemle iki tane anlatim bozukluguyla karsilasmam bir oldu. kendilerine gelen onlarca yazidan eliyorlar ve bu metinler mi kaliyor yani geriye?
  2. popüler olan şeylerin ekmeğini yeme çabası olan dergimsilerden biri. son yıllarda türkiye'de çok fazla türemeye başladı bu oluşumlar. bir emek veya uğraş olduğunu düşünsem saygı duyacağım fakat onun da olduğunu sanmıyorum. çevremde okuyan gördüğüm an "zbam" diye ağızlarının üstüne vurmam bir oluyor.
  3. 11.si düzenlenen kemal sunal ödülleri'nde vefa lisesi öğrencileri tarafından yılın en iyi dergisi seçildi.

    aynı zamanda bu ay itibarı ile 12. sayısı (temmuz-ağustos) raflarda yerini aldı. bu ay dergide geniş yer bulan isim ise furuğ ferruhzad.

    *****

    "kuş ölür, sen uçuşu hatırla!"
  4. dergiyi ticarethane olarak gören bir dergi (aşırı).bu yüzden eskiden alırdım ama artık yaklaşmıyorum alınmasını tavsiyede etmiyorum.
  5. tasarım güzel, içini süsleyen resimler çok güzel. emek harcayıp o resimleri yapanların ellerini kokulu öpücüklerle öpüyorum ama içerik olarak düşük kalıyor. hele son sayıları iyice içimi bayıyor. her sayıda seçtikleri yazar kişisiyle ilgili kısımlar haricinde kalan her şey boğucu. üstelik instagram aksesuarına dönüşmüşlüğünü de düşünürsek benim için tırt.
  6. 15. sayısı raflarda.

    birinci sayısından beri takip ettiğim dergi bu ay beni gerçekten şaşırttı. dergi sanki iki sayı olarak çıkmış. bir yüzünde "jean paul sartre" sizi karşılarken diğer yüzünde "simone de beauvoir" yer alıyor. gerçi ikisininin aynı yerde ve sırt sırta dönmüş olmaları çok da şaşırtıcı değil. henüz içeriğe cok vakıf olamadım, ama eminim ki hayal kırıklığına uğramayacağım.

    *****

    "insan özgürlüğe mahkumdur." (sartre)