• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.67)
kağıt insanlar - salvador plascencia
sıra dışı bir yazardan, oyuncaklı, dokunaklı ve fazlasıyla sıra dışı bir roman: kâğıt insanlar. yazarı roman karakterlerinin arasına, kâğıdı olay örgüsüne katan, yıkımı körükleyip küllerinden yeniden doğan, özgün ve çarpıcı bir metin. alınyazısına karşı koymanın, kurmacanın ve başkaldırının, kayıplara rağmen ayakta kalmanın hikâyesi... kâğıt kadar hassas, kâğıt kadar tanıdık.kâğıt insanlar, sizinle konuşacak. öykülerini sütunlarla kuracak, mahrem hayatlarını gizlemeye çalışacak. göğüs kafesinizin içine kâğıttan bir kalp yerleştirip defalarca yırtacak, sonra tekrar yamayacak... ve siz, kağıdın üzerinde dile gelen sayfaları çevirirken kendi kaderinizi, kendi kâğıt insanlarınızı, kendi yaralarınızı nasıl yamadığınızı düşüneceksiniz.kelimeler birer yara izi gibi kâğıda tutunacak. insanın canını en çok, ama en çok, kâğıt kesikleri yakacak. kâğıt insanlar kısmen gerçeklere, kısmen kurmacaya dayanan, kâğıdın olasılıklarını benzersiz bir biçimde öyküye karıştıran, yaprak yaprak çoğalan ve soluk alan bir roman. (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. kurgu ve fikir çok orijinal. yazarın da bir karakter olduğu ya da karakterlerin yazarın bilincinde olduğu (satürn) bir kitap. karakterler köşe bucak yazardan kaçmaya çalışırken hem tarihsel olayları ve karakterleri hem de kendi özel hayatını dahi kağıtlara yediren bir yazarın mücadelesi gibi.

    içerik kurgu ve fikir kadar çekmedi beni açıkçası ama bir kitapçıda falan denk gelirseniz ve içini karıştırırsanız muhakkak ilginizi çekecektir 'bu neymiş ya böyle' diye.
  2. anlatım şeklini oldukça beğendiğim, bazen çok uzun tutsa da olayları birbirine bağlama konusunda yeterince başarılı bulduğum bir kitap. yazarların karakter olarak kitaplarda yer aldığı birkaç kitap daha biliyorum ancak bu konuda kendini kitaba en güzel dahil eden yazar salvador abimiz olmuş.