1. theobroma cacao ağacının olgunlaşan çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen toz içecek.
  2. diğer kullanım alanları dışında çoğunlukla çikolatanın ham maddesi olarak kullanılır. son yıllarda üretim, talebi karşılamakta zorlanıyordu, son olarak kakao üretimi yapan bölgelerde yaşanan ebola salgınında da olumsuz etkilenildiği söyleniyor.

    bu arz/talep dengesizliğinin sürmesi halinde bir kakao kıtlığı kaçınılmaz gibi. bunu engellemek için standart kakao ağaçlarından daha fazla ürün verebilen ağaçların geliştirilmesi gibi bilimsel araştırmalar yapılmakla birlikte bu konuda da gdo'lu ürünlerde olduğu gibi kakonun tadının bozulması endişeleri var.
    one
  3. yıllar itibarıyla kakao fiyatlarının emtia borsalarındaki seyri.

    ayrıca ALB menkul emtia raporuna göre;

    "Üretim konusunda endişeler yaratan Gana’da kakao sevkiyatlarının 2014-15 sezonunda yıllık bazda yüzde 22 azalması beklenmektedir. Öte yandan Gana’nın doğu sınırında Togo’ya kaçırılmak üzere 2 bin çuval kakao yakalanmıştır. Kakao fiyatlarında yukarı yönlü hareket devam etmektedir. Temmuz vadeli kakao kontratlarında yukarı yönlü trend hareketi görülmektedir. Kakaonun 2946 direncini yukarı yönlü kırması halinde 3039 direncini hedeflemesi mümkündür. Bu direnç seviyesinin kırılamaması durumunda ise 2851 desteğinin hedeflenmesi beklenebilir ^:bu içerik borsatek.com adresinden kopyalanmıştır^
    one
  4. mesut