1. emin ellerde yapılmazsa rezalete dönüşebilecek estetik müdahale.
    yüzü gözü şişmiş bir kaşı yere diğeri göğe bakan insanlar var, kötü bir estetisyenin eline düştükleri anlaşılıyor.
    dudak, kaş, göz makyajı yapılabiliyor.

    ilk günlerde kabuklanma, şişme falan yapıyor ama sonucunda güzel oluyor. bir de benim gözüme kalem sürülmesinden (evet başkası tarafından, kendim zaten yapamam) ödüm patlarken insanlar nasıl dövme benzeri bir işlem yaptırıyorlar anlayamıyorum, iyi cesaret doğrusu.
    ancak sürekli makyaj yapan veya ten rengi dolayısıyla çok soluk yüz görünümü olan insanlar için büyük kolaylık oluşturabilecek uygulama.
  2. türkiye'de en popüler uygulama bölgeleri sırasıyla kaş, dudak ve eyeliner'dır. bunlar kozmetik uygulamalardır ancak medikal olarak da kullanılır. kanser geçirmiş ve göğsü alınmış bayanlarda meme ucu çizmek için uygulanır, yara izlerinin kapatılmasında kullanılır. bunun yanında yeni bir teknik olarak saçı olmayan baylarda 3 numara saç varmış gibi göstermek için de kullanılır.
    kalıcı makyajda önemli unsurlar; yapan kişinin ustalığı, kullanılan cihaz, kullanılan boya maddesidir. uzmanın seçimi için iyi kurumlar tercih edilmelidir. cihaz olarak dünyada en iyi cihazlar alman markalarıdır. boyalara dikkat, özellikle uzak doğu malı boyalar çok ucuza alibabadan alınır ve kanserojen içerebilir, bu yüzden cildinizin altına işlenecek boyanın markasını araştırmanızı tavsiye ederim. dünyada en iyi olarak kabul edilen kalıcı makyaj boyası alman amiea markasıdır, organik boya serisi de olduğu için tüm dünyada market lideridir.