1. cumartesi günü üsküdar'da gezici araçta vererek katıldığım eylem. hatta kanser hastalarına kök hücre nakli için de ayrı bir form doldurup küçük bir kan örneği de verdim. sizlere de tavsiyem ekstra bir form doldurarak kan örneği verip kanser hastalarına umut olabilirsiniz. eşleşme olduğunda kızılay bize dönüyormuş.

    kızılay'ın kan satması bence de iğrenç bir durum ama bunun haricinde kan bağışı toplayıp bunu yine bağış şeklinde, ücretsiz dağıtan bir kurum yok sanırım. elimiz yine kızılay'a mahkum galiba.

    edit: şimdi mesaj geldi kan ihtiyaç sahibine ulaşmış ve bir de fidanın olmuş. güzel his vesselam. :)
  2. bir gün 50 kilonun üstüne çıkarsam yapacağım ilk eylem. çok istiyorum kan vermeyi ama kilo yüzünden veremedim hiç. hele telefonuma mesaj geldiğini görmeyi çok istiyorum. biraz kilo alayım bari.
  3. o mesajı almanın verdiği güzel hissiyat. paha biçilemez
  4. insan başına gelmeyince çok umursamıyor ancak ihtiyacı olan taraf siz olduğunuzda ne kadar önemli olduğunu insanların hayatına ne kadar etki ettiğini görüyorsunuz.babam yoğun bakımdayken ihtiyaç olmuştu, ab rh(-) kan grubu olduğundan bulunması çok zordu asker bir tanıdığın aracılıyla zar zor 2 ünite bulabilmiştik.demem o ki özellikle az bulunan bir gruba dahilseniz göstereceğiniz hassasiyet hayat kurtarabilir.
  5. özellikle erkeklerin 3 ayda bir vermesi kendi sağlıkları için de yararlı imiş diye duydum. yanlışım varsa düzeltin fakat kadınlar zaten regl döneminde kan kaybettikleri zaman vücutları kanı temizleme ve kan üretme için uyarılmış oluyorlarmış. erkeklerde böyle bir durum söz konusu olmadığından kan vererek bu işlemi siz tetikleyebilirmişsiniz. tabii söylediklerim çok basit mantıklar gibi görünüyor ve benim yeterli akademik bilgim yok. olanlar da paylaşır veya kızıllandırırsa seviniriz.
  6. verdikten sonra, gelip burada başlığı doldurmak değildir. verdiysen allah için...
    övüneceksin lan tabi. ben kan verdim deyip insanları bilinçlendireceksin, millet yaptığı onca kepazelikle şaşalı övgüler yaparken, sen bir can kurtardığın için övüneceksin...

    ha kizilayda bunları saklayacak kaabiliyet yoktur her yıl onca kan çöpe gider o ayrı bir konu.
  7. türk kızılayı tarafından sosyal medyada yapılan bilgilendirmeye göre ülke genelinde kan stokları azalmış.
    ultraslan, il ve üniversite temsilciliklerinde kan bağışı çağrısı yaptı. başka stklarda kampanyalar başlattı.
    sağlığı elveren arkadaşların da katılmasını dilerim.

    türk kızılayı'nın duyurusu:
    kış şartları sonucu azalan bağışlar ve stoklarımız nedeniyle tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. kanver.org/kanhizmetleri/…
  8. ihtiyacı olan insanlara bir faydam dokunduğunu düşündükçe mutlu olduğum, hemoglobin değerimin 19 olmasından dolayı da düzenli bir şekilde yaptığım olaydır..
    dewe
  9. eğer toplu bir şekilde kan verme olayı yapabileceğiniz iş yeri,okul,vb. bir yer varsa eğer kızılay yetkilileri ile görüştüğünüzde size kan alımını yapacak personel göndereceklerdir.bu şekilde dahada kolay hayatınızdan vakit kaybetmeden kan verip başkalarına can olabilirsiniz.