kar




  1. yüzyıllar boyu değişmeden dilimizde kalan bir kelimedir.

    örneğin:

    "süngüg batımı karıg söküpen"
  2. normalde hiç sevmezdim ve kar yağdığında asla dışarı çıkmazdım zorunlu olmadıkça. ama nedense bu sene o kadar tatlı yağdı ki bayıldım. böyle minik minik çok güzel geldiler gözüme, çok mutlu oldum. keşke yine yağsa her yeri bembeyaz kaplasa da öyle kalsa. ama insanlar üzerinde gezip çamur yapmasınlar. bi güzellik de güzel olduğuyla kalsın, kirletilmesin, olmaz mı?
  3. sabah penceremi açınca içeri epey kar döküldü. arabalar kara gömülmüş. hatta sabah bir de iş makinesi vardı yol açan.

    iklim olarak kanada, norveç gibi ülkeleri yakalamaya yaklaştık çok şükür. refah, medeniyet seviyesini de tutturduk mu tamam bu iş!

    kartopu oynayacak kimse bulamadım, ben de kedimle oynuyorum. :)
  4. dün akşam eve gelirken yağmur yağıyordu bi kaç saat sonra gökyüzünün kızıl olduğunu fark edince kara çevirecek galiba diye dışarıya baktım her yer bembeyaz olmuştu. aralıksız yağıyor dursun diye yalvarıyorum durmuyor. balkon kapısı açılmayacak seviyeye gelmiş.

    kar bile akdenizde güzel hafta sonu kardan adam yapıp kartopu oynayıp kaymayan düşürmeyen yollara geri dönebilmek güzel. akdeniz dışında yaşamak bana göre değil.

    son olarak neden kar yağarken gökyüzü kızılımsı oluyor kesin bir bilgi istiyorum sokak lambalarının ışığını mı yansıtıyor gerçekten?
  5. nedendir bilinmez (belki izmirli olmamın payı büyük) ama kar görünce içimde bi huzur, bi neşe. sanki yeryüzündeki o basitliği, kirliliği, tüm olumsuzlukları alıp bir kenara koymuş gibi. bundan sonrasının güzel olacağına dair inancımın büyük olması, sürekli bir camdan dışarı bakma isteği yahut kendini sokağa atıp karın üzerine bastığındaki sesi dinlemenin verdiği his. her yerin karla kaplı olmasının verdiği kusursuzluk, soğuk havalarda içinin daima sıcak kalması
    zadig
  6. "belki de yanlış bir leyla" ile özdeşleşmiştir.
  7. 16 derece hafif rüzgarlı olan havada sahile oturmuşken okuduğumda yüzümü güldürmüş olandır.
  8. her kış benim için rutin hale gelmiş, yoğun olduğu bazı dönemlerde benim için bir düşünce silsilesini harekete geçiren doğa olayı.
    yoğun kar yağışının olduğu bazı anlarda, ilk önce aklıma hep acaba, çevrede ısınma ihtiyacını gideremeyen insanlar, bir yere sığınamadan açıkta kalmış hayvanlar var mı düşüncesi gelir. suçluluk duyarım bir süre,
    ardından ya günlük yaşamın bana yüklediği zorluklar alır düşüncelerimdeki yerini, ya da uğraşmak zorunda olduğum işin meşguliyeti.
    bazen de uzun yıllar öncesine gidip hatay'da bulunduğum dönemde, kar yağışı başladığında 10-11 yaşına girmelerine rağmen ilk defa kar gören çocukların, havada uçan kar tanelerini neşeyle kovalamaları, ağızlarıyla yakalamaya çalışmaları ve mutlulukları gelir aklıma.
  9. 1 aydır yerden kalkmayan beyaz örtü... ara ara yağıp daha da arttırıyor seviyesini. benim gibi karsever bi tipi bile bıktırdı, yağmuru falan özletti. hayır -18 derecede kar mı yağar? insanın -5 falan görünce piknik yapası geliyor. geçen bi 0 dereceyi gördük halay çekecektik mutluluktan...

    soslu fıstık erzurum merkezden bildirdi.
  10. bana kanadaya yerleşen bi izmirlinin günlüğünu hatırlattı.

    "kanada'...daki yeni evime taşındım. çok heyecanlıyım.
    burası çok güzel. dağların manzarası muhteşem. onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
    14 ekim
    kanada dünyanın en güzel yeri. yapraklar kırmızı ve
    turuncunun tonlarına dönmeye başladı. bir atla kır gezintisi yaptım ve bir sürü geyik gördüm. çok güzeller. yeryüzündeki en güzel hayvanlar. burası resmen bir cennet. kanada'yı çok ama çok sevdim.
    11 kasım
    geyik avlama sezonu kısa bir süre sonra başlıyormuş.
    bu kadar güzel hayvanları öldürmeyi nasıl olur da isterler anlamıyorum. umarım yakında kar yağışı başlar. sabırsızlıkla bekliyorum kar yağışını...
    2 aralık
    dün gece kar yağdı. her yerin beyaz bir örtü ile
    kaplanışını seyretmek için gece saat kurup kalktım.tıpkı kartpostal gibi. dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. kartopu oynadık (ben kazandım). kar temizleme makinesi gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. yorulduk ama çok eğlendik.
    12 aralık
    dün gece biraz daha kar yağdı. kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. burayı seviyorum ama kar da bazen sıkıcı oluyor. yine de, iyi ki gelmişim buraya diyorum.
    19 aralık
    dün gece biraz daha kar yağdı. işe gitmek için
    garajdan çıkamadım. burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruluyor insan epeyce.
    22 aralık
    boktan kar dün gece yine yağdı ! kürekle kar atmaktan ellerim su topladı, belim tutuldu. kar temizleme makinesi ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinde gizlendi. pezevengin evladı !
    25 aralık
    ..ktiğimin karı yine yağdı. eğer kar temizleme makinesini kullanan pezevengi elime bir geçireyim, o puştu geberticem. yollardaki buzu eritmek için neden tuz kullanmıyor acaba ?
    27 aralık
    allahın belası kar dün gece yine yağdı. inanılır gibi değil. durmaz mı hiç ulan bu ? kar temizleme makinesinin son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için resmen eve hapsoldum. hiçbir yere gidemiyorum. hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi ! yuh ! ana............ yağ bari !
    28 aralık
    dün gece kar " 83 cm " yağdı, ne 25'i ! bu kodumunun karı yazdan önce erimez abi. kar temizleme aracı kara saplandı, hıyar herif benden kürek istedi. karları temizlerken son kalan küreğimi de kırdı ibne ! ben de gittim kafa attım. burnu yamuldu ..ospu çocuğunun. mahkemelik olduk...
    4 ocak
    nihayet evden çıkabildim. markete gittim, yiyecek filan aldım. dönüşte bir geyik arabamın önüne atladı. arabamda 3000 dolarlık hasar var. bu pis hayvanların hepsini gebertmek lazım.
    3 mayıs
    arabayı şehirde tamirciye götürdüm. yollara dökülen tuz yüzünden arabamın kaportası çürümüş. "arabayı atın, yenisini alın" dedi tamirci...
    10 mayıs
    türkiye'ye kesin dönüş yaptım. izmir'e bir daha ayrılmamak üzere yerleştim. ..kerim kanada'yı da, karı da, geyikleri de..."