• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.80)
karadayı
8 ekim 2012'de yayına başlayan türk televizyon dizisi. başrollerinde kenan imirzalıoğlu, bergüzar korel ve çetin tekindor’un olduğu dizi atv'de yayınlanmaktadır. dizide mafya, bazı siyaset ve yargı mensuplarının görevlerini kötüye kullanarak yasadışı yapılaşmaya gittikleri anlatılmaktadır. bu yapılaşma etrafındaki masum insanlara da zarar vermektedir.

35 yaşındaki mahir (kenan imirzalıoğlu) 1970'li yıllarda istanbul ili beyazıt mahallesinde ailesi ile birlikte ikamet etmektedir. mahir babası nazif ile birlikte ayakkabı yapıp satarak geçimini sağlamaktadır. fakat birgün ailenin babası nazif işlemediği bir cinayet yüzünden idam cezası ile karşı karşıya kalmıştır.

mahir artık bundan sonra babasının suçsuz olduğunu kanıtlamak için uğraşacaktır. fakat aynı zamanda imkansız bir aşkın pençesine düşecektir. çünkü mahir babasının davasına bakan hakime hanım feride'ye (bergüzar korel) aşık olmuştur.(wikipedia)


  1. pazartesi günleri atv'de yayınlanan, çetin tekindor'u izlemenin keyfine vardıran, ilk iki sezon itibarı ile güzel giderken son sezon kurgu ve oyunculuk hatalarından mütevellit kendinden tiksindirmek için uğraşan vasatın üzerinde türk dizisidir cancağazım.

    senarist bacılara bir kaç tavsiye;

    1-şu dizideki aşk meşk muhabbetlerini mevcut %60'lardan %10'lara indir,
    2-mahir ayısını biraz daha zeki hale getir ve adam dövme tekniklerinden yegane kullanmış olduğu yeniçeri tokatını çıkart, yerine daha kaliteli hareketler koy (bkz: hadouken)
    3-frodo hanımı ^:feride^ her bölüm ağlatıyorsunuz yapmayın. koca hakime biraz rasyonel olsun dimi?
    4-nazif babaya biraz daha sert ve ağlak olmayan baba rolü biç,
    5-ayten zillisini ve kerime hanımı sonsuza kadar dizi sektöründen uzaklaştır ^:sadece bu diziden değil. swh^
    6-dalyan rıza'ya daha çok rol ver. yaşına hürmet edin azcık. dağ gibi kabadayı adam.
    7-2 saat dizi mi olur allasen? yap şunu adam gibi 45-50 dk. heyecan artsın.
    8-diziyi rating kaygısı ile uzata uzata bokunu çıkardın. tez zamanda bitir artık. senaryo sarpa sardı.

    eyyorlamak ya da eyyorlamamak işte bütün mesele bu.