1. hele de arada yaş farkı çoksa en küçüğü gözünüzde asla büyümeyecek olandır. abla, abi ya da diğer kardeşlere karşı duyulan hafif kıskançlık soslu dostluk yerini şefkate, ilgiye ve kabul edelim büyüklük taslamaya bırakır. hep ona destek olacağınızı, arkasını toplayacağınızı, koruyup kollayacağınızı, hayatını kolaylaştırmaya çalışacağınızı düşünürsünüz ama gün gelir düştüğünüzde uzatılan el onun eli olur. o an fark edersiniz çiçekler açarak üstünüze koşan kelimeleri "büyümüş."
  2. aralarindaki yas farki en az 5 olmalidir. birinin duzeni rayina oturtulmadan digerine gecilmemelidir. ikiz gelirse ona yapcak birsey yok tabi.
  3. genelde küçüğü büyüğünden dayak yiyerek büyür, allahtan en büyük benim ihiuhiho halen çeşitli işkence yöntemlerimi üzerinde denemekten kaçınmam, sinirlendiğim zaman bacağındaki kılları kirpik kıvırıcıyla çeker yeri gelir muşta ile hafif döverim ama iyi yetiştirdim kardeşimi.. küçüklükte mal mal çizgifilmler izleyeceğine happy tree friends izletip, çığlık maskeleri eşliğinde tuvalete kitleyerek çocuğun korku eşiğini düşürdüm zaman içinde.. hadi ama o kadar da kötü bir abla değilim. ben annesinin emanet ettiği küçük kardeşini kalorifere zincirleyip gideni tanıyorum ajdskflf hem annemden daha da dikkatliyimdir ben evden kaçta çıkar kaçta girer hiiç kaçmaz kimle buluşur.. ergenlik zamanı düzenli telefon kontrollermden haberi yok tabiiy, okuduğu kitaba da karışırım çünkü ben dünyanın en tatlış ablasıyım bence
  4. burunda tüten...
  5. bazen tek çocuk olmak istiyorsun ama gece beraber çin eriştesi yiyip mal mal gülüp eğlenecek birileri de gerek ^^
  6. tek çocuk olmanın faydaları çok ama bazen acaba diyorum. acaba olsaydı daha mı iyi olurdu, yalnızlığımı paylaşacağım, canımı sıkan her şeyi anlatabileceğim bir ablam olsun isterdim.
    ya da kız ikizim olsun o da olumlu. tek sıkıntı birisini bulunca olurdu çünkü paylaşmak istemezdim, kıskanırdım (özellikle piç birini bulsaydı sıkıntı olurdu, gözüm tutarsa daha az kıskanırdım).
    wtf
  7. dünyanın en güzel duygularından biridir kardeşlik. abim her sabah işe giderken beni öpüyor. unutunca geri dönüyor öpüp öyle gidiyor. uykumda bunu hissetmek çok güzel. bi de fake hesap açmış sevgilimi takip ediyor, benim bilmediğimi sanıyor ama biliyorum. hem gözü üstümde hem de çaktırmıyor abicim.

    çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın anne babalar. çok güzel bir duygu.
  8. var olmamasına rağmen hasret duyduğum tek kişi ^:lütfen benim var da ne oluyor? bende olmamasını isterdim... saçmalama lütfen ne güzel teksin işte herşey senin zırvalıklarına girmeyin. ^
  9. ona minik tatlı işkenceler yapmak, bütün yaramazlıkları onun üstüne atmak, seni yolda bulduk aslında diyip psikolojisi ile oynamak falan hep serbest size.

    ama bunları ona başkası yapmaya kalkarsa gırtlağına çökersiniz. böyle de bir şey.
  10. her abi gibi ben de bazı zamanlar tek çocuk olmak,tek çocuk olmanın verdiği avantajlara sahip olmak istemişimdir ama kardeş sevgisi de bir başka tabi ki.

    bir de şanstır bizim ki bilmiyorum başka örnekleri de kesinlikle olabilir,kardeşimle ben 4 yıl arayla aynı günde doğduk yani evet doğum günlerimiz aynı gün.küçükken bunun babamın yılda iki değilde tek pasta alarak geleceğe dönük yaptığı bir tasarruf olarak düşünmüştüm ki hala öyle düşünüyorum... bir ihtiyacı olduğunda size gelebilmesi veya sizin bir ihtiyacınız olduğunda yanına gidebileceğiniz bir kardeşinizin olması her zaman çok güzeldir.

    yani sonuç olarak bazı zamanlar anlaşamasak da genelde bir kardeşim olduğu için her zaman memnuniyet duymuşumdur.